Δυνατότητες στις “Φόρμες Google”

google-forms

Η δωρεάν υπηρεσία “Google – docs” (Έγγραφα Google) επιτρέπει εκτός βασικών εφαρμογών (υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, κειμενογράφος, κ.ά.) και τη δημιουργία φορμών. Μπορεί δε αυτές να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ερωτηματολογίου, δοκιμασιών αξιολόγησης, ψηφοφοριών, οργάνωση συναντήσεων, συλλογή αναδράσεων από μαθητές, κ.ά.

Δύο από τις τελευταίες δυνατότητες της δημιουργίας φορμών επιτρέπει στους μαθητές να μεταβούν σε άλλη ενότητα βασιζόμενοι σε κάποια απάντησή τους στο συνολικό ερωτηματολόγιο. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να οδηγήσει τους μαθητές του σε διαφορετική ερώτηση αν η απάντηση σε μία προηγούμενη ερώτηση είναι Ναι ή Όχι. Ή μπορεί να διευθετηθεί η μετάβαση των μαθητών από μία ενότητα σε μία άλλη (όχι κατά ανάγκη την επόμενη) απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αναλυτικότερα:

1. Οδηγείστε τους μαθητές σε συγκεκριμένη ενότητα βασιζόμενοι σε μία απάντηση

google-forms-answer

  • Ανοίξτε τη φόρμα.
  • Πατήστε στο unnamed που είναι για τη δημιουργία νέας ερώτησης, και προσθέστε μία ερώτηση η απάντηση της οποίας θέλετε να σας οδηγεί σε συγκεκριμένη ενότητα της φόρμας. Η ερώτηση μπορεί να είναι “Πολλαπλή Επιλογή” ή “Αναπτυσσόμενο μενού”.
  • Στο δεξί μέρος της ερώτησης πατήτε στο εικονίδιο “Περισσότερα” unnamed (1).
  • Επιλέξτε “Μετάβαση στην ενότητα με βάση την απάντηση”.
  • Ορίστε τις απαντήσεις σας για τη συγκεκριμένη ερώτηση, επιλέξτε συγκεκριμένες σελίδες να οδηγούνται οι απαντώντες όταν επιλέγουν μία συγκεκριμένη απάντηση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να οδηγήσετε του απαντώντες στη σελίδα επιβεβαίωσης στηριζόμενοι σε μία απάντηση, επιλέγοντας “Υποβολή φόρμας”.

 

2. Οδηγείστε τους μαθητές από μία ενότητα σε μία άλλη

  • Ανοίξτε τη φόρμα.
  • Πατήστε στο εικονίδιο unnamed (2) που χωρίζει ένα ερωτηματολόγιο σε ενότητες.
  • Στο κάτω μέρος κάθε ενότητας θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού με επιλογές για το πού θα οδηγείσετε του συμμετέχοντες στη συνέχεια. Ως προκαθορισμένη επιλογή είναι η μετάβαση στην επόμενη ενότητα, μπορείτε όμως να αλλάξετε τη συνεχή ροή των ενοτήτων οδηγώντας τους συμμετέχοντες σε άλλη συγκεκριμένη ενότητα ή στη σελίδα επιβεβαίωσης της φόρμας.

Αφήστε μια απάντηση

%d