Επανακαθορισμός περιοχών μετάθεσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΙΔΕ Α Αθήνας

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Αριθ. 152263/Δ2/2012, αλλάζουν οι περιοχές μετάθεσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Με αυτές τις αλλαγές βλέπουμε ότι υπερμεγεθύνονται οι περιοχές στις οποίες μπορεί κάποιος να μετατεθεί, άρα και να τοποθετηθεί. Δηλαδή διευρύνονται οι επιλογές της εκάστοτε ΔΙΔΕ για το σε ποιά σχολεία μπορεί να τοποθετήσει το διαθέσιμο προσωπικό της.

Για την Α’ Αθήνας για παράδειγμα βλέπω ότι προστίθενται και απομακρυσμένες περιοχές όπως η Ν. Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα. Επομένως στις επόμενες τοποθετήσεις μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να έχει ωράριο στο Βύρωνα και για να συμπληρώσει θα πρέπει να πηγαίνει στη Νέα Χαλκηδόνα!!! Επίσης παρατηρώ πως σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. Φθιώτιδα, Βοιωτία, κά) όλα τα σχολεία της ΔΙΔΕ ανήκουν σε μία και μόνο περιοχή. Οπότε, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τοποθετηθούν – μετατεθούν σε οποιαδήποτε περιοχή της ΔΙΔΕ ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το σχολείο οργανικής θέσης ή διάθεσης.

Μήπως μία καλή ιδέα θα ήταν να τοποθετήσει το Υπουργείο όλα τα σχολεία σε μόνο μία περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα, ώστε τη μία μέρα να διδάσκουμε στην Αθήνα, την άλλη στα Ιωάννινα και την άλλη στην Κρήτη;;;; Θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να αυξηθεί και ο εσωτερικός τουρισμός!!!

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ (Νέες περιοχές μετάθεσης Δευτεροβάθμιας).

Αφήστε μια απάντηση

%d