Ημερίδα Βιολογίας στη Χαλκίδα – 29 Φεβρουαρίου 2008

Οι ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας αναδεικνύουν την επιστήμη της Βιολογίας καθώς καλείται να δώσει απαντήσεις σε καίρια προβλήματα που αφορούν τους ανθρώπους, τη βιοποικιλότητά μας, το περιβάλλον. Το σχολείο σε αυτή την απαίτηση καλείται να δώσει το δικό του στίγμα, να προσφέρει ενήμερους και επιστημονικά αλφαβητισμένους πολίτες ενώ την ίδια στιγμή επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με την κοινωνία.

Στα πλαίσια αυτών των δεδομένων η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας και τους εκπαιδευτικούς, Νικολάου Δέσποινα, Βιολόγο, ΓΕ.Λ. Κανήθου και Δημακογιάννη Σταυρούλα, Βιολόγο, Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης και Στασινάκη Παναγιώτη, Βιολόγο, ΓΕ.Λ. Νέας Αρτάκης και συνδιοργανωτές τη Νομαρχία Ευβοίας, το Δήμο Χαλκιδέων

οργανώνει ημερίδα με τίτλο:

“Η Βιολογία στις κοινωνίες του σήμερα και του αύριο”

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές με διακεκριμένο ερευνητικό έργο στην επιστήμη της Βιολογίας θα παρουσιάσουν στις εισηγήσεις τους σύγχρονα ζητήματα Βιολογίας (Σύγχρονη Διαγνωστική Νοσημάτων, Γενετικά νοσήματα, Βλαστοκύτταρα, Ρύπανση Περιβάλλοντος – Πόσιμο Νερό, Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Βιοηθική, Βιοτεχνολογία). Η ημερίδα θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα (απέναντι από το εργατικό κέντρο), την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008. Οι ώρες διεξαγωγής της θα είναι 10.00 – 17.00.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί το πρόγραμμα καθώς και οι σχετικές αφίσες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις της ημερίδας.

Στις διευθύνσεις http://biochalkis.wordpress.com/ και http://www.pev.gr/ θα μπορείτε να μαθαίνετε οτιδήποτε νέο.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση