Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Στοιχεία ΚΕΕΛΠΝΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ας δούμε τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (έως 31-10-2012) σχετικά με το AIDS στην Ελλάδα.

Πηγή: ΚΕΕΛΠΝΟ

Από τον παραπάνω Πίνακα 1, προκύπτει ότι το 2012 αυξήθηκαν κατακόρυφα οι μολύνσεις μεταξύ χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών και όχι μεταξύ ομοφυλόφιλων αντρών όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια.

Όσο αφορά τις νέες περιπτώσεις λοίμωξης σύμφωνα με το Σχήμα 1, διαπιστώνεται πως καταγράφεται συνεχής αύξηση των νέων κρουσμάτων. Συμπεριλαμβανομένου και του 2012 έχουν καταγραφεί συνολικά 12556 οροθετικοί, εκ των οποίων 10237 είναι άντρες (81,5%) και 2271 γυναίκες (18,1%).

Πηγή: ΚΕΕΛΠΝΟ

Όσο αφορά τους θανάτους και τις νέες λοιμώξεις μέσα στο 2012, η επιδημιολογική μελέτη αναφέρει:

AIDS - Θάνατοι

Καθώς το AIDS και η μόλυνση από το HIV, είναι πολύ σημαντικά θέματα για τα οποία οι μαθητές μας δείχνουν έντονο ενδιαφέρον, θα μπορούσε με τα παραπάνω στοιχεία να γίνει μία εμπεριστατωμένη συζήτηση είτε στο πλαίσιο των μαθημάτων ή ακόμα και μία ενημέρωση συνολικά του σχολείου ή να εκτυπώσουμε σχετικά φυλλάδια-πληροφορίες και να τα μοιράσουμε στους μαθητές σας. Μην ξεχνάτε πως οι άνθρωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσφερθεί (δείτε και παλαιότερη ανάρτηση) να έρθουν στα σχολεία μας και να μας ενημερώσουν για τα σχετικά θέματα.

Αν θέλετε να δείτε συνολικά την επιδημιολογική μελέτη, πατήστε εδώ.

Στις ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρονα στοιχεία που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στη διδασκαλία μας, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Πέρα από επιστημονικές πληροφορίες θα βρείτε και ενδιαφέροντα φυλλάδια με οδηγίες για τους μαθητές και το κοινό ή ακόμα και διευθύνσεις-τηλέφωνα όπου μπορεί κάποιος να απευθυνθεί για να κάνει σχετικές εξετάσεις ή να λάβει περαιτέρω πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση