Παρουσιάσεις στο διαδίκτυο

Το Slideshare είναι μία δωρεάν υπηρεσία η οποία επιτρέπει τη ανταλλαγή παρουσιάσεων μεταξύ χρηστών. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει στο διαδικτυακό χώρο της εταιρείας αρχεία PowerPoint, OpenOffice, Keynote ή PDF, να τους βάλει ετικέτες, να τα εισάγει στο ιστολόγιο ή την ιστοσελίδα του χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο κώδικα, να διαβάσει τις παρουσιάσεις άλλων χρηστών ή να κάνει σχόλια.

Θα μπορούσαμε έτσι να “ανεβάσουμε” πιθανές παρουσιάσεις μας στο slideshare και στη συνέχεια είτε να τις δείξουμε στους μαθητές μας ή να τους προτρέψουμε να τις επισκεφτούν προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν. Έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τον αν το pc που διαθέτουμε “τρέχει” την έκδοση του powerpoint με το οποίο έχουμε φτιάξει εμείς τις παρουσιάσεις, ούτε θα χρειάζεται να τις κουβαλάμε όπου βρισκόμαστε μέσα σε κάποιο usb stick ή σε κάποιο cd. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να είναι δυνατή η προσπέλασή τους.

Επίσης θα μπορούσε να είναι μία καλή ιδέα για εργασίες μαθητών, οι οποίοι κατά μόνας ή ομαδικά θα φτιάξουν κάποια παρουσίαση η οποία θα εμφανίζεται σε κατάλληλη θέση στο slideshare, προσβάσιμη από τους υπόλοιπους συμμαθητές ή οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί. Επιπλέον θα μπορούσαμε κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες να τις χρησιμοποιήσουμε στο μάθημά μας, ή να “ανεβάσουμε” πιθανές παρουσιάσεις που έχουμε για πρόσβαση από άλλους συναδέλφους.

Αναλόγως με τις επιλογές που χρήστη που έχει “ανεβάσει” την παρουσίαση κάποιες από αυτές μπορούν να “κατέβουν” τοπικά στον σκληρό μας και να χρησιμοποιηθούν off- line. Υπάρχουν σε διάφορες γλώσσες, και στα ελληνικά.

Εντόπισα δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα ελληνικά, τις οποίες βλέπετε παρακάτω.

SlideShare | View | Upload your own

SlideShare | View | Upload your own

Σχετικά άρθρα για περαιτέρω ανάγνωση

Αφήστε μια απάντηση

%d