Δωρεάν Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Σας έτυχε ποτέ να θέλετε να διαβάσετε στείλετε ένα e-mail στο φορητό σας αλλά δεν είχατε σύνδεση; Ή να δείτε τις μεταθέσεις που περιμένατε τόσο καιρό, αλλά είστε εκτός δικτύου; Μία βόλτα από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) θα μπορεί πια να σας λύσει το πρόβλημα. Το ΕΙΕ παρέχει δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο  σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας. Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες και να εξοικειωθεί με την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση, μέσω του φορητού υπολογιστή (laptop), του PDA ή του κινητού τηλεφώνου του.

Το δημόσιο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) του ΕΙΕ λειτουργεί όλη την ημέρα και καλύπτει το ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται η Βιβλιοθήκη Επιστήμης & Τεχνολογίας “Κ.Θ. Δημαράς” και το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ, καθώς και τους εξωτερικούς χώρους. Το δίκτυο λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου “Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Αττικής από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών” με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο και την προώθηση της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών.

Παράλληλα, στο ΕΙΕ διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για την προβολή των ευρυζωνικών υπηρεσιών στο ευρύ κοινό αλλά και σε ειδικές ομάδες, όπως μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, επαγγελματίες και στελέχη βιβλιοθηκών. Πραγματοποιούνται ήδη ενημερωτικές επιδείξεις σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σεμινάρια σε στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παρουσιάσεις στις εγκαταστάσεις φορέων και οργανισμών που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του ΕΙΕ, είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο www.broadbandcity.gr.  Tο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Βασ. Κωνσταντίνου 48 (στάση μετρό “Ευαγγελισμός”)

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: