Δωρεάν λογισμικό για ανάγνωση αρχείων PDF, και όχι μόνο…

Λογισμικό PDF XChange ViewerΕίμαι σίγουρος πως συχνά-πυκνά θα έχετε απηυδήσει με τα αρχεία .pdf, τα οποία αν και είναι εύχρηστα συχνά δεν επιτρέπουν επεξεργασία, αντιγραφή, διάβασμα ελληνικών χαρακτήρων, δυνατότητα υποβολής σημειώσεων, άμεση αντιγραφή και επικόλληση κειμένου… (φαντάζομαι πως η λίστα τον “δεν” είναι μεγαλύτερη, αναφέρω κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζω εγώ συχνότερα).

Πριν από λίγο καιρό εντόπισα ένα λογισμικό, το PDF-XChange Viewer, που επιτρέπει να ξεπεράσουμε πολλά από τα παραπάνω εμπόδια και να χρησιμοποιήσουμε πολλές από τις δυνατότητές του προκειμένου να επεξεργαστούμε αρχεία .pdf.

Μεταξύ των δυνατοτήτων του, είναι:

  1. προσθήκη σχολίων και σημειώσεων
  2. αντιγραφή και επικόλληση κάποιας σφραγίδας, π.χ. το λογότυπό σας, με απλή εισαγωγή μίας εικόνας
  3. επιλογή περιοχής για αντιγραφή, όχι μόνο με τον κέρσορα αλλά και με διάφορα διαθέσιμα εργαλεία
  4. απευθείας συγγραφή κειμένου, πάνω στο ίδιο υπάρχων .pdf αρχείο
  5. εξαγωγή οποιουδήποτε αρχείου .pdf, ως φορμά εικόνας (BMP, JPEG, TIFF, PNG και πολλά άλλα) ή εξαγωγή κειμένου
  6. συμπλήρωση και αποθήκευση φορμών που υπάρχουν μέσα στα αρχεία .pdf
  7. δημιουργία και αποθήκευση αγαπημένων μέσα σε ένα αρχείο .pdf

και πολλά άλλα, που μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του λογισμικού.

Δύο από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, τα άφησα για το τέλος: είναι δωρεάν (υπάρχει και έκδοση με πληρωμή, αλλά τα χαρακτηριστικά της δωρεάν έκδοσης καλύπτει όλες τις παραπάνω ανάγκες και πολλά περισσότερα), ενώ υπάρχει και ενσωματωμένο σύστημα ανάγνωσης χαρακτήρων (OCR) το οποίο λειτουργεί ΚΑΙ για την ελληνική γλώσσα.

Για να κατεβάσετε το λογισμικό PDF-XChange Viewer ακολουθήστε το σύνδεσμο, και επιλέξτε την έκδοση που θέλετε για το δικό σας λειτουργικό. Επίσης στον ίδια σελίδα θα δείτε διαθέσιμη και μία Lite έκδοση, ποιό “ελαφριά” χωρίς την προσθήκη ενός πρόσθετου στον κειμενογράφο Word. Τέλος, επειδή συνήθως δεν είναι προ-εγκατεστημένη η γλώσσα για το ελληνικό OCR, ακολουθήστε το σύνδεσμο και επιλέξτε το πακέτο εγκατάστασης γλωσσών που επιθυμείτε (για να εγκαταστήσετε την ανάγνωση από το OCR της ελληνικής γλώσσας μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο -All Languages Pack- που περιέχει όλες τις γλώσσες ή το πακέτο -European Languages Pack- που περιέχει διάφορες ευρωπαϊκές μεταξύ των οποίων και η ελληνική).

Αφήστε μια απάντηση