Συστημική βιολογία στη σχολική τάξη;

Βιολογία Συστημάτων - Συστημική Βιολογία

Ρίξτε μία ματιά στη μετάφραση που άρθρου με τίτλο “Συστημική βιολογία στη σχολική τάξη;” που έκανα με μία παλιά μου μαθήτρια και τωρινή φοιτήτρια βιολογίας, για το Scienceinschool.

4 Απαντήσεις

 1. Ο/Η theoni λέει:

  Το άρθρο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον.Λυπάμαι,πολύ όμως που ένας κλάδος όπως η συστημική βιολογία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός.Εφόσον,αυτός ο κλάδος μπορεί να βελτιώσει το βιοτικό μας επίπεδο καθώς και το κοινωνικό μας.

 2. Ο/Η bio-in-sch- λέει:

  Έχετε δίκαιο. Ένας τόσο πολύ σημαντικό κλάδος, ή καλύτερα μία τόσο πολύ σημαντική προσέγγιση της βιολογίας να μην γίνεται γνωστή. Στη βθμια δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην αντιλαμβάνονται το “όλον” των βιολογικών συστημάτων και την ομορφιά που αυτά αναδεικνύουν. Δυστυχώς τόσο η συστηματική προσέγγιση όσο και η εξελικτική ιστορικότητα των έμβιων συστημάτων δεν έχουν τη θέση που θα τους άξιζε. Ελπίζω αυτό το άρθρο απλά να αποτελέσει ερέθισμα για κάποιους ώστε να μιλήσουν περισσότερα συστημικά στην τάξη τους.

 1. 17 Ιουλίου 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by ehealthgr, Panos Stasinakis. Panos Stasinakis said: "Συστημική βιολογία στη σχολική τάξη;" http://blog.biologyinschool.gr/?p=290 #grbiology […]

 2. 19 Αυγούστου 2013

  […] που έχω κάνει για το περιοδικό ScienceinSchool με τίτλο «Συστημική βιολογία στη σχολική τάξη;» καθώς και μία πρόταση της Ευαγγελίας Αγγελίδου για τη […]

Αφήστε μια απάντηση