Τεχνικά εγχειρίδια για Εργαστηριακές Ασκήσεις Βιολογίας Λυκείου – Γυμνασίου

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, 4ο Λύκειο Ζωγράφου

Το εργαστήριό μας, στο 4ο Λύκειο Ζωγράφου

Όπως γνωρίζετε τα μικροσκόπια συνοδεύονται από μόνιμα παρασκευάσματα για μικροσκοπική παρατήρηση. Αυτό ίσως που δεν ξέρετε (εγώ δεν το γνώριζα), είναι πως υπάρχει ένα κατατοπιστικό τεχνικό δελτίο το οποίο περιγράφει αναλυτικά τι αναμένουμε να δούμε σε κάθε παρασκεύασμα. Πρόκειται για κατατοπιστικές οδηγίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε καλύτερα την εργαστηριακή μας άσκηση. Ειδικά τώρα με την Ανθρωπολογία – Φυσιολογία στην Α Λυκείου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παρασκευάσματα για να δούμε διάφορους ιστούς και να κάνουμε ορισμένες εργαστηριακές ασκήσεις.

Ο υπεύθυνος του εργαστήριο στο σχολείο μου (4ο Λύκειο Ζωγράφου) έχει σκανάρει και αναρτήσει το συγκεκριμέντο τεχνικό εγχειρίδιο. Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Επίσης έχει αναρτήσει και ένα τεχνικό δελτίο που περιέχει οδηγίες για τη χρήση του μικροσκοπίου (“1ο Μέρος” και το “2ο Μέρος”).

Επιπλέον μπορείτε να δείτε και άλλα τεχνικά εγχειρίδια, που σχετίζονται με τη Βιολογία:
Μοντέλο διπλής έλικας DNA
Μοντέλο RNA
Πρόπλασμα ανθρώπινου κορμού με αποσπώμενα όργανα
Πρόπλασμα ανθρώπινου εγκεφάλου
Πρόπλασμα τομής λεκάνης άνδρα και λεκάνης γυναίκας
Μοντέλα κρανίων προανθρώπων

Αναμένω με ενδιαφέρον προτάσεις χρήσεις των παραπάνω τεχνικών εγχειριδίων, ή αν έχετε φτιάξει κάποια φύλλα εργασίας για να τα μοιραστούμε με τους συναδέλφους…

Σχετικά άρθρα για περαιτέρω ανάγνωση

Αφήστε μια απάντηση