Υλικό με ιδέες για δραστηριότητες

Biochallenges_logoΗ Βρετανική Ένωση Βιολόγων (Royal Society of Biology) σε συνεργασία με τη Βιοχημική Ένωση (Biochemical Society) έχουν δημιουργήσει το “21st Century BioChallenges Activity Kits“, ένα σύνολο δραστηριοτήτων σε θέματα που αφορούν κυρίως την υγεία και τη διατροφή.

Πρόκειται για σειρά δέκα δραστηριοτήτων που μπορούν να υλοποιηθούν σε δημόσιους χώρους ή σε επιστημονικά εκπαιδευτικά συνέδρια με στόχο οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν νέες έννοιες, λεξιλόγιο και να έρθουν σε επαφή με σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Οι δραστηριότητες αποτελούνται από υλικό και φύλλα εργασίας τα οποία όλα μαζί μπορεί κάποιος να δανείζεται από την ένωση (υποψιάζομαι πως αυτό αφορά μόνο τους Βρετανούς).

Στην σχετική ιστοσελίδα “21st Century BioChallenges Activity Kits” μπορεί κανείς να δει περισσότερες πληροφορίες καθώς και να ανακτήσει τα φύλλα εργασίας καθώς και οι διάφορες κάρτες που χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια ή τις άλλες δραστηριότητες. Προφανώς για αν είναι χρήσιμα όλα αυτά θα πρέπει να έχουμε και το kit με τα υλικά, πράγμα όπως καταλαβαίνω δύσκολο…

Όμως…

Υπάρχουν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή δύο βιβλιαράκια, τα ‘Facilitator Guidance Notes’ και ‘Classroom Activity Ideas’ τα οποία περιέχουν πλήρεις οδηγίες για τις δραστηριότητες καθώς και επιπλέον ιδέες για προσεγγίσεις μέσα στην τάξη. Υπάρχουν όμορφες ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν ως έχουν ή μέρος αυτών ή ακόμα και να αποτελέσουν την αφετηρία για μία δικιά μας ιδέα που θα προσαρμόσουμε στους πόρους τους δικού μας σχολείου.

Οπότε…

Μπορείτε να ανακτήσετε τα βιβλιαράκια (είναι και τα δύο αρχεία μορφής .pdf), πατώντας ‘Facilitator Guidance Notes‘ και ‘Classroom Activity Ideas‘ .

1 Απάντηση

  1. 14 Δεκεμβρίου 2015

    […] Η Βρετανική Ένωση Βιολόγων (Royal Society of Biology) σε συνεργασία…  […]

Αφήστε μια απάντηση