Ψάξε, ψάξε, κάτι θα βρεις…

Όπως είχα πει και σε ένα προηγούμενο post, αυτή την περίοδο ασχολούμαι με το moodle. Ψάχνοντας να δω τι υπάρχει από ελληνικής πλευράς, θα προτείνω δύο πραγματάκια που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα:

 • το (άρθρωμα) με τίτλο Game ”γράφτηκε πρώτα για την ελληνική γλώσσα και μετά μεταφράστηκε σε άλλες γλώσσες! Αυτή τη στιγμή είναι μεταφρασμένο σε περίπου 10 γλώσσες. Τι μεταφράσεις τις έκαναν εθελοντές”. ο εξελληνισμένο module, Περιέχει 8 παιχνίδια (Κρεμάλα, Σταυρόλεξο, Φιδάκι, Κρυπτόλεξο, Εκατομμυριούχος, Sudoku, Η κρυμμένη εικόνα, Βιβλίο με ερωτήσεις) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις δραστηριότητες του moodle (μη χαίρεστε χρήστες του e-learning.sch.gr, πρέπει να έχετε πρόσβαση με ftp στα mod του moodle σας κάτι που νομίζω ότι δεν μπορείτε να κάνετε). Και βέβαια θα ήθελα να αναφέρω και τον συνάδελφο Β. Νταλούκα ο οποίος αν έχω καταλάβει καλά βοήθησε στην ανάπτυξή του, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του “το δημιούργησε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του“.  Πολύ καλή δουλειά. Θα παίξω με το mod και θα καταθέσω εντυπώσεις
 • επίσης προτείνω να διαβάσετε την παρουσίαση με τίτλο Ηλεκτρονική Εκπαίδευση Μέσω Ασύρματων και Κινητών Συσκευών: Η Περίπτωση Χρήσης του Moodle, η οποία κάνει μία πολύ καλή εισαγωγή στο moodle και τις αρχές του

Καλή σας ανάγνωση.

Συνεχίζω να moodleάρω.

2 Απαντήσεις

 1. Ο/Η bdaloukas λέει:

  Ονομάζομαι Βασίλης Νταλούκας και θα ήθελα να αποσαφηνίσω ορισμένα σημεία:
  Το άρθρωμα Game δεν είναι εξελληνισμένο αλλά γράφτηκε πρώτα για την ελληνική γλώσσα και μετά μεταφράστηκε σε άλλες γλώσσες! Αυτή τη στιγμή είναι μεταφρασμένο σε περίπου 10 γλώσσες. Τι μεταφράσεις τις έκαναν εθελοντές.
  Το παραπάνω άρθρωμα το δημιούργησα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου.
  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το http://bdaloukas.gr/joomla (εισηγήσεις σε συνέδρια σχετικά με το παραπάνω άρθρωμα) όπως και το http://docs.moodle.org/en/Game_module (τεκμηρίωση σε διάφορες γλώσσες και περισσότερες πληροοφορίες).
  Κλείνοντας θέλω να προσθέσω ότι είναι ένα άρθρωμα που συνεχίζει να αναπτύσεται και όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει καταθέτοντας ιδέες, βρίσκοντας προβλήματα που έχει (debuging), στέλντονας καινούρια γραφικά π.χ. πίστες για το φιδάκι, μεταφράζοντας σε άλλες γλώσσες, ….
  Το επίσημο forum του είναι στο http://moodle.org/mod/forum/view.php?id=7220

 2. Ο/Η bio-in-sch- λέει:

  Ευχαριστώ για τις διορθώσεις. Τις πέρασα και στο αρχικό post. Πάντως το δοκιμάζω και προς το παρόν παίζω με το φιδάκι.

Αφήστε μια απάντηση