Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τα Google Apps

Εφαρμογές Google

Πηγή: Google

Τα Google Apps, είναι ένα σύνολο δωρεάν εφαρμογών που παρέχονται από την εταιρεία Google (στην οποία ανήκει και η γνωστή μηχανή αναζήτησης Google). Η μοναδική προϋπόθεση που υπάρχει είναι κάποιος να διαθέτει έναν ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό στη Google.

Μεταξύ των δωρεάν εφαρμογών, είναι:

  • Gmail, δηλαδή λήψη και αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων
  • Docs, online εφαρμογές γραφείου, όπως κειμενογράφος, λογισμικό παρουσιάσεων, λογισμικό δημιουργίας φύλλων εργασίας, δημιουργία φόρμας, κ.ά.
  • Calendar, δηλαδή διαδικτυακό ημερολόγιο
  • Drive, δηλαδή διαδικτυακό σύννεφο διαμοιρασμού αρχείων, και πολλά άλλα…

, όλα με έναν δωρεάν λογαριασμό Google.

Το πιο σπουδαίο σε όλες αυτές τις εφαρμογές είναι πως επιτρέπουν την συνεργατική διαχείριση, συγγραφή και συμπλήρωση του υλικού, ενώ επιπλέον μπορείτε να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας πολύ εύκολα οποιαδήποτε υλικό δημιουργήσετε.

Για να γνωρίσετε αρκετά από αυτά τα εργαλεία της Google και για να δείτε εφαρμογές τους που σχετίζονται με την εκπαίδευση, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνεται από το eSchool News και έχει τίτλο: “Enhancing Collaboration & Writing with Google Apps for Education”. Το σεμινάριο διοργανώνεται για αύριο Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, στις 4 μμ (ώρα Αμερικής), οπότε για εμάς εδώ θα είναι 11:00 μμ (η ώρα είναι λίγο δύσκολη, αλλά λιγότερη βάρβαρη από το άλλο σεμινάριο που σας είχα προτείνει να παρακολουθήσετε. Είμαι σίγουρος πως θα εκλπαγείτε με τις δυνατότητες αυτών των εργαλείων). Η διάρκειά του θα είναι μία ώρα και εσείς απλά πρέπει να έχετε ένα βασικό επίπεδο αγγλικών, καθώς η παρουσίαση θα γίνει στα Αγγλικά.

Για να το παρακολουθήσετε σας αρκούν μόνο τα ηχεία του υπολογιστή σας. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση μπορείτε να συνδέσετε και μικρόφωνο στον υπολογιστή σας ή συνήθως υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλετε γραπτώς (στα αγγλικά) τα ερωτήματά σας.

Για να δείτε σχετικές με το σεμινάριο πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Για να εγγραφείτε, πατήστε εδώ (μετά την εγγραφή θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης). Στη φόρμα εγγραφής επιλέξτε Change Time Zone για να δείτε την ώρα στην Ελλάδα.

Για να κάνετε έναν έλεγχο, αν έχετε εγκατεστημένα τα απαραίτητα λογισμικά ώστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, πατήστε εδώ.

Αναμένω μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου, προτάσεις σας για το πώς θα μπορούσαμε αυτά τα εργαλεία να τα χρησιμοποιήσουμε στη διδασκαλία μας.

2 Απαντήσεις

  1. 20 Νοεμβρίου 2012

    […] σας είχα ενημερώσει, είχε οργανωθεί ένα σεμινάριο σχετικά με τη χρήση των […]

  2. 25 Νοεμβρίου 2012

    […] προηγούμενη ανάρτηση σας είχα καλέσει να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο […]

Αφήστε μια απάντηση