Πρωτότυπη επιστημονική θεατρική παράσταση “Ατομικοί διάλογοι: Από το σταφιδόψωμο… στα κουάρκ”

Hub_Famelab_AtomikoiDIalogoi_175[1]

Η πρωτότυπη επιστημονική θεατρική παράσταση της ομάδας του Famelab με τίτλο “Ατομικοί διάλογοι: Από το σταφιδόψωμο… στα κουάρκ” θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στις 21:00 στον χώρο του The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, Αθήνα). Μία συναρπαστική ιστορία που αναδεικνύει τις εκπληκτικές προσπάθειες μιας ολόκληρης γενιάς επιστημόνων να ανακαλύψουν τι κρύβεται μέσα στο άτομο και να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μας. Η είσοδος στη θεατρική παράσταση είναι ελεύθερη.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο “Hub Science” του The Hub Events, σε συνεργασία με το British Council. Στόχος της είναι η παρουσίαση με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και η μύηση του ακροατηρίου στον μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο. Συγκεκριμένα, στο θεατρικό έργο “Ατομικοί διάλογοι: Από το σταφιδόψωμο… στα κουάρκ” της ομάδας του Famelab παρουσιάζονται με απλό και ευχάριστο τρόπο ιστορικές στιγμές από την αναβίωση και την εδραίωση της ατομικής θεωρίας στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Καθώς η επιστήμη θα βρίσκεται επί σκηνής, το κοινό θα ταξιδέψει στο βάθος του χρόνου και στον πυρήνα του ατόμου, ενώ θα έχει την ευκαιρία να λύσει ερωτήματα όπως: Τι σχέση έχει ένα ηλεκτρόνιο με μία σταφίδας; Ποιο ήταν το πείραμα που άλλαξε όλα τα δεδομένα της φυσικής σχετικά με τη δομή του ατόμου; Τι κρυβόταν πίσω από τις ανακαλύψεις του ζεύγους Κιουρί; Τι είναι τα κβαντικά άλματα του Νιλς Μπορ; Και τι εννοούμε όταν λέμε ότι στο φως συνυπάρχει το σωματίδιο με το κύμα;

Η ομάδα του Famelab αποτελείται από νέους και ορεξάτους επιστήμονες που έχουν αναδειχθεί στον ομώνυμο διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός Famelab διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης.

Δημιουργήθηκε αρχικά στο επιστημονικό φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας με στόχο την προσέκλυση νέων ανθρώπων με πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδίδουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. Το 2012 ανέβασαν την πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση “The CSI Science: Έγκλημα στο Εργαστήριο”, και φέτος η θεατρική ομάδα του Famelab παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή.

The Hub Events
Η παράσταση στο Facebook
Παρουσίαση της παράστασης στο British Council
Famelab international

Αφήστε μια απάντηση