3ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας: “Ακουστική Οικολογία και Εκπαίδευση”

akoustiki_oikologia

Στις 28, 29 και 39 Ιουνίου του 2014 θα διοργανωθεί στην Αθήνα το 3ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας: “Ακουστική Οικολογία και Εκπαίδευση”.

Σκοπός του συνεδρίου είναι α) να διευκολύνει την επικοινωνία ανθρώπων από διαφορετικά πλαίσια των οποίων οι δράσεις συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το ακουστικό περιβάλλον και την εκπαίδευση, β) να αναδείξει προβλήματα των ηχοτοπίων μάθησης και δημιουργικές προσεγγίσεις σε αυτά, γ) να ερευνήσει θέματα διδακτικής της Ακουστικής Οικολογίας σε διάφορες ηλικίες και σε ποικίλα μαθησιακά περιβάλλοντα αντλώντας από παραδοσιακές και σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, δ) να εξετάσει τη σχέση της εκπαιδευτικής διάστασης της ακουστικής οικολογίας με άλλα αντικείμενα όπως η Μουσική, η Ακουστική, η Οικολογία, η Βιολογία, η Βιοακουστική, η Ψυχολογία, η Αρχιτεκτονική, η Πολεοδομία, η Ιατρική, η Νομική, και η Περιβαλλοντική Ηθική, ε) να παρουσιάσει έργα συνθέσεων ηχοτοπίου Ελλήνων συνθετών, και στ) να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και φοιτητές να παρουσιάσουν επιλεγμένες εργασίες τους σε θέματα ακουστικής οικολογίας.

Το συνέδριο περιλαμβάνει, προφορικές εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις ‘καφενείου’ (α. από επιστήμονες και β. από μαθητές και φοιτητές), συναυλίες συνθέσεων ηχοτοπίου, και εργαστήρια. Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση της έγκαιρης εγγραφής. Οι εγγραφές στο συνέδριο αρχίζουν την 1η Μαρτίου και τελειώνουν την 30η Μαΐου 2014.

Το συνέδριο θα γίνει στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Πλάκα, Αθήνα.

Για περισσότερα, επισκεφτείτε την σχετική ιστοσελίδα.

1 Απάντηση

  1. 28 Φεβρουαρίου 2014

    […] Στις 28, 29 και 39 Ιουνίου του 2014 θα διοργανωθεί στην Αθήνα το 3ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας: «Ακουστική Οικολογία και Εκπαίδευση».  […]

Αφήστε μια απάντηση

%d