9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2013 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας

Ανακοινώθηκε και επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας το σχετικό έγγραφο που καθορίζει την ύλη, της ημερομηνίες καθώς και τη διαδικασία για τη συμμετοχή των μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και την συμμετοχή των τεσσάρων με τις καλύτερες επιδόσεις στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που για το 2013 θα γίνει στην Ελβετία.

Ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας έχει ορισμένες καινοτομίες, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή μαθητών της Α Λυκείου. Οπότε, ας ενεργοποιηθούμε κατ’ αρχάς εμείς και κατά δεύτερο οι μαθητές μας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, πατήστε εδώ (προέρχεται από την πάντα έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένη ΔΙΔΕ Φθιώτιδας).

Σχετικά άρθρα για περαιτέρω ανάγνωση

2 Απαντήσεις

  1. 8 Ιανουαρίου 2013

    […] Και κάτι τελευταίο: η συμμετοχή στην ΙΒΟ είναι δυνατό λόγω της ενεργοποίησης και επιμονής της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων. Είναι βέβαιο πως χωρίς την εμπλοκή της ΠΕΒ δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό. Άλλωστε στην ίδια θα πρέπει να αναγνωριστεί και ένα άλλο επίτευγμα: «σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες μαθητές διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης [Ν. 3194/2003 (Α΄267) και τροποποίησή του με τον Ν. 3748/2009 (Α΄29)]« (όπως αναφέρεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση). […]

  2. 8 Ιανουαρίου 2013

    […] Και κάτι τελευταίο: η συμμετοχή στην ΙΒΟ είναι δυνατή λόγω της ενεργοποίησης και επιμονής της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων. Είναι βέβαιο πως χωρίς την εμπλοκή της ΠΕΒ δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό. Άλλωστε στην ίδια θα πρέπει να αναγνωριστεί και ένα άλλο επίτευγμα: «σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες μαθητές διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης [Ν. 3194/2003 (Α΄267) και τροποποίησή του με τον Ν. 3748/2009 (Α΄29)]« (όπως αναφέρεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση). […]

Αφήστε μια απάντηση

%d