Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ταινία θόλου: «Κοράλλια και Ύφαλοι» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

9 Νοεμβρίου 2015 - 7 Φεβρουαρίου 2016

Σε μια βουτιά στα υπέροχα νερά των κοραλλιογενών υφάλων, μας προσκαλεί το Ίδρυμα Ευγενίδου. Την ευκαιρία δίνει, η ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι», που ξεκινά να προβάλλεται πάλι –και κατόπιν επιθυμίας πολλών θεατών- στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, αλλά αυτή την φορά για δύο μόνο μήνες!

Οι θεατές που επιθυμούν να δουν πρώτοι την παράσταση «Κοράλλια και Ύφαλοι», θα μπορούν να είναι κοντά μας την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 19:30.) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ σκύλοι- συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Την ημέρα αυτή θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η ταινία θόλου έχει ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου και είναι κατάλληλη για παιδιά 9 ετών και άνω αλλά και για ενήλικες, ενώ πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παραστάσεων μπορείτε να αντλήσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.eef.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=18

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι», στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου φιλοξενείται η έκθεση «Με μία Ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από την θάλασσα», η οποία αφορά στην ελεύθερη κατάδυση στις υπέροχες Ελληνικές θάλασσες. Πληροφορίες σχετικά με την εντυπωσιακή αυτή έκθεση μπορείτε να αντλήσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.eef.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=4589&cnode=209

 

Λίγα λόγια για την παράσταση
Με αφορμή την ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι» οι θεατές θα…  ταξιδέψουν, μαζί με γνωστούς επιστήμονες, σε υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν φιλμογραφήσει και θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν τους λόγους που ακόμη και αυτά τα πιο «αθώα» μέρη του πλανήτη μας κινδυνεύουν ή έχουν ήδη αρχίσει να κινδυνεύουν με καταστροφή. Γιατί η θεαματική ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι» επιθυμεί να προβάλλει τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Γης, θυμίζοντας σε όλους μας ότι: «Δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας… Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

Οι Κοραλλιογενείς Ύφαλοι, αποτελούν τα πλουσιότερα οικοσυστήματα στη θάλασσα, ένα ιδανικό περιβάλλον για αναρίθμητες μορφές ζωής. Στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, που παρουσιάζεται στην ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι»,  περισσότερα από 400 είδη κοραλλιών, 1500 είδη ψαριών, 4000 είδη μαλακίων, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια κ.ά., βρίσκονται σε μία εκπληκτική αλλά ευαίσθητη, βιολογική ισορροπία.

Δείτε τις οργανωμένες παραστάσεις.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
9 Νοεμβρίου 2015
Τέλος:
7 Φεβρουαρίου 2016
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφόρος Συγγρού 387
Παλαιό Φάληρο, 17564 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 9469600
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: