Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Εισαγωγή στη θεματολογία της βιοηθικής»

Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής - Bioethics

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το αντικείμενο της σύγχρονης Βιοηθικής.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που θα καλύψει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων, όπως η ανθρώπινη αναπαραγωγή, οι εφαρμογές της γενετικής, οι κλινικές μελέτες φαρμάκων, η ευθανασία, η κλωνοποίηση και η νανοτεχνολογία.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει 12 εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δεκαπενθήμερη βάση, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2016, στην έδρα της Επιτροπής, Νεοφύτου Βάμβα 6, Αθήνα. Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες, ημέρα Πέμπτη και ώρες 12.00-14.00 και στο τέλος κάθε εισήγησης θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση. Επιπλέον, σε μια τελευταία 13η συνάντηση, θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα εκπόνησης και παρουσίασης εργασιών εμβάθυνσης σε θέματα της βιοηθικής, από όσους το επιθυμούν.

Η παρακολούθηση είναι χωρίς κόστος συμμετοχής. Μετά την ολοκλήρωση του Δ’ Κύκλου θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης με προϋπόθεση την ελάχιστη παρουσία σε 10 συναντήσεις.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Επιτροπής, Νεοφύτου Βάμβα 6, Αθήνα, και απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των σχολών, οι οποίοι θα πρέπει είναι διαθέσιμοι να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος 2016.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια καλούνται να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο secretariat@bioethics.gr.

Στα σεμινάρια θα συμμετάσχουν 22 ενδιαφερόμενοι και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας παραλαβής των βιογραφικών.

Αφήστε μια απάντηση