Επετειακή Ημερίδα: 60 χρόνια DNA

DNA_day

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA και 10 χρόνων από την πρώτη πλήρη ανάγνωση της αλληλουχίας του ανθρώπινου γονιδιώματος. Δύο γεγονότα που αποτέλεσαν πραγματικούς σταθμούς για την μετέπειτα επανάσταση στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας, ενώ συνάμα επηρέασαν το σύνολο σχεδόν των επιστημών και τεχνών, καθώς και αυτή καθ’ εαυτή την επιστημονική σκέψη, αποτελούν η δημοσίευση της δομής της διπλής έλικας του DNA (1953) και η πρώτη πλήρης αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος (2003).

Τρείς επιστημονικοί φορείς των οποίων η ύπαρξη και δραστηριότητα επηρεάστηκε σημαντικά από τα ως άνω γεγονότα, η ΕΕΒΕ, η ΕΕΒΜΒ και η ΠΕΒ διοργανώνουν για πρώτη φορά μαζί, Επιστημονική Ημερίδα με συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, όπου θα αποτυπώνονται τα επιτεύγματα της Μοριακής Βιολογίας και η συνεισφορά της στην πρόοδο και βελτίωση της ζωής στον πλανήτη, καθώς και η ελληνική συμμετοχή, σε διεθνή κλίμακα, στην πορεία αυτή.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στις 17.00μμ στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387- Παλαιό Φάληρο).

Είσοδος Ελεύθερη

Update 17 Απριλίου, 22:10:Την επετειακή Επιστημονική Ημερίδα ʽʼ60 χρόνια DNAʼʼ  που συνδιοργανώνεται απο την Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ), την Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ) και την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ)  θα τιμήσει με την παρουσία του ο Καθηγητής Γενετικής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Τσαυτάρης Αθανάσιος.

Το πρόγραμμα της ημερίδας για το DNA

Το πρόγραμμα της ημερίδας για το DNA

2 Απαντήσεις

  1. 13 Απριλίου 2013

    […] Για λεπτομέρειες σχετικά με την «Επετειακή Ημερίδα: 60 χρόνια DNA», δείτε εδώ. […]

  2. 19 Απριλίου 2013

    […] διοργανώθηκε μία πολύ όμορφη ημερίδα με θέμα τα 60 χρόνια DNA. Ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη και με ενδιαφέρουσες […]

Αφήστε μια απάντηση