Ας γνωρίσουμε τα φύκη…

Spirogyra

Πηγή: Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία

Καθώς το καλοκαιράκι πλησιάζει και όλοι σχεδιάζουμε τις εξόδους μας, τα μέρη που θα επισκεφτούμε ίσως κάποιοι από εμάς αναζητούν ήδη τα βιβλία που θα διαβάσουν. Και σε αυτό έχω να σας προτείνω ένα, μικρό, αρκετά χρήσιμο και φυσικά δωρεάν…

Η Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία (ΕΛ.Φ.Ε.) η οποία είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εξέδωσε ένα μικρό βιβλιαράκι με τίτλο “Μια βουτιά, μια ματιά στους κήπους του νερού”. Το βιβλιαράκι αυτό απευθύνεται (και διανέμεται δωρεάν) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της μέσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τα φύκη, τη σημασία τους και τις χρήσεις τους.

Το οποίο μπορεί κάποιος να έχει για προσωπική χρήση ή για να κάνει κάποιο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (το αρχείο είναι σε μορφή .pdf).

Σύντομα θα ακολουθήσει και ένα φυλλάδιο με δραστηριότητες, όπου θα περιλαμβάνονται προτάσεις για όποιον θέλει να κάνει κάποιο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευση σχετικά με τα φύκη και τους παράκτιους οργανισμούς.

Στη φώτο φαίνονται Spirogyra.

Αφήστε μια απάντηση

%d