+γραφίς από το ΠΣΔ: Μία νέα υπηρεσία για έγγραφα, αρχεία και ημερολόγια με διαμοιρασμό και συνεργασία

grafis-sch

Η + γραφίς είναι μια νέα υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για τη δημιουργία, αποθήκευση εγγράφων και αρχείων με δυνατότητα διαμοιρασμού και συνεργασίας σε αυτά, με τη χρήση ενός φυλλομετρητή (browser).

Η υπηρεσία κατατάσσεται στις σύγχρονες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud).

Το ΠΣΔ θέτει την +γραφίς στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό να αποτελέσει  ένα χρήσιμο εργαλείο για την Εκπαίδευση, τόσο για τις διευθύνσεις και τα σχολεία, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η δυνατότητα για δημιουργία και αποθήκευση αρχείων, η αποθήκευση εικόνων, τα κοινόχρηστα ημερολόγια με τις δυνατότητες διαμοιρασμού και συνεργασίας, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας +γραφίς.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία.

Και επειδή ορισμένοι (μεταξύ αυτών κι εγώ) έχουμε (εγώ είχα) κάποιες απορίες σχετικά με τις ασφάλειες στα υπολογιστικά νέφη (cloud) διαβάστε μία ανάρτηση της ΕΛΛΑΚ με τίτλο ‘Οι 20 μεγαλύτεροι μύθοι περί (αν)ασφάλειας στου Cloud‘.

1 Απάντηση

  1. 2 Ιουλίου 2015

    […] Η + γραφίς είναι μια νέα υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για τη δημιουργία, αποθήκευση εγγράφων και αρχείων με δυνατότητα διαμοιρασμού και συνεργασίας σε αυτά, με τη χρήση ενός φυλλομετρητή (browser).  […]

Αφήστε μια απάντηση