Επικαιροποιημένο υλικό για HIV/AIDS από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πηγή: Ιστοσελίδα ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρόσφατα διάβασα πως καταγράφεται “Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων HIV και σύφιλης λόγω παράνομης πορνείας“, σύμφωνα με έκθεση του “Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)“. Αναζητώντας τις σχετικές σελίδες του οργανισμού, βρήκα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Αρχικά μπορείτε να βρείτε μία αναλυτική έκθεση με τίτλο Επιδημιολογικά δεδομένα για το HIV/AIDS στην Ελλάδα, 2011 (συνολικά δεδομένα 2011) και μία Σύντομη παρουσίαση  με τα συνοπτικά στοιχεία για το νόσημα .

Ειδικά η δεύτερη έκθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα καθώς περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία που θα μπορούσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών μας, να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους και να τους παρουσιάσουν την πραγματική κατάσταση (δηλαδή όσα έχουν δηλωθεί) ως προς την εξάπλωση του νοσήματος. Τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη Γ Λυκείου Γενικής Παιδείας, όσο και στις τάξεις του Γυμνασίου. Επιπλέον, θα μπορούσε να γίνει αναφορά ακόμα και στην Α Λυκείου στο κεφάλαιο που σχετίζεται με την αναπαραγωγή. Επειδή είναι πραγματικά στοιχεία και ανταπροκρίνονται σε επίσημες αναφορές, είναι ένα πολύ καλό υλικό για την τάξης μας.

Αφήστε μια απάντηση

%d