Επιτραπέζιο παιχνίδι: ‘Farming for Ecosystem Services’

Το επιτραπέζιο παιχνίδι ‘Farming for Ecosystem Services’ επιτρέπει στους μαθητές να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στη βιοποικιλότητα και στο περιβάλλον. Το παιχνίδι προσομοιώνει ένα οικοσύστημα, καθώς οι συμμετέχοντες πρέπει να αποφασίσουν πώς να επενδύσουν τα χρήματά τους ώστε να να φτιάξουν μία φάρμα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και οικολογικά επωφελής.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι μαθητές σχεδιάζουν μία φάρμα μέσα σε ένα λιβάδι. Το παιχνίδι προσφέρει οκτώ διαφορετικούς τρόπους να χρησιμοποιήσουν καθένα από τα έξι διαφορετικά οικόπεδα. Δίνονται πληροφορίες για κόστη, υπηρεσίες οικοσυστημάτων, πιθανά οφέλη, κτλ.

Το σχετικό υλικό περιλαμβάνει ένα σχέδιο μαθήματος, μία παρουσίαση καθώς και τα υλικά του παιχνιδιού για εκτύπωση. Βασίζεται σε ένα δημοσιευμένο επιστημονικό άρθρο, το οποίο και αναφέρεται.

Το παιχνίδια ακολουθεί τα πρότυπα του NGSS.

Δείτε το σχετικό υλικό.

Αν το χρησιμοποιήσετε, στείλτε μία μικρή αναφορά της εμπειρίας σας καθώς και ό,τι άλλο σας φαίνεται χρήσιμο για να χρησιμοποιηθεί και από άλλους συναδέλφους. Επίσης αν κάποιος/κάποια μεταφράσει το υλικό ας ενημερώσει ώστε να δοθεί και σε όποιον/όποια άλλον/άλλη θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: