5η Έκδοση του Science in School

Science in School

Το Science in School έφθασε αισίως στην πέμπτη του έκδοση. Πρόκειται για ένα πολύ καλό περιοδικό, που εκδίδεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL). Το γνωστό μας Εργαστήριο, έχοντας από νωρίς αντιληφθεί το ρόλο που καλείται να παίξει στη παρουσία της Βιολογίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προσπαθεί να φέρει κοντά τους ερευνητές του με τους εκπαιδευτικούς βιολόγους που διδάσκουν σε διάφορα ευρωπαϊκά σχολεία.

Έτσι έχει δημιουργήσει το European Learning Laboratory for The Life Sciences (ELLS) με σκοπό να οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες για τους βιολόγους των ευρωπαϊκών Σχολείων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθεια συγκαταλέγεται και η έκδοση του Science in School που βρίσκεται στην πέμπτη έκδοσή του. Έχουν προηγηθεί η τέταρτη, η τρίτη, η δεύτερη και η πρώτη έκδοση. Η γλώσσα του εντύπου είναι η αγγλική.

Όλες οι εκδόσεις βρίσκονται διαθέσιμες στο δίκτυο, όπου μπορείτε να τις διαβάσετε on-line ή να τις κατεβάσετε σε μορφή αρχείων .pdf στον προσωπικό σας υπολογιστή και να τις μελετήσετε με την ησυχία σας. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε να σας στέλνετε δωρεάν η έντυπη έκδοση, κάθε φορά που βγαίνει μία καινούρια. Είναι καλό να το ζητήσετε για τη βιβλιοθήκη του σχολείου σας ή αν εργάζεστε σε κάποιο ΕΚΦΕ.

Το περιεχόμενο αφορά όλες της Φυσικές Επιστήμες, ενώ ενίοτε υπάρχουν διδακτικές προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη. Ενδιαφέρουσα είναι η ενότητα με τις εκδηλώσεις όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές επιμορφώσεις που γίνονται σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Για μερικές από αυτές μάλιστα μπορείτε να λάβετε και χρηματοδότηση και να παρακολουθήσετε με μικρό κόστος.

Οι δημιουργοί του εντύπου, ζητούν μάλιστα και συνεργάτες: όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταφράσουν κείμενα της έκδοσης στη γλώσσα τους και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα. Όπως διαπιστώσετε, ήδη κάποια Έλληνες συνάδελφοί μας έχουν βοηθήσει προς αυτοί την κατεύθυνση. Θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε και περισσότεροι, ώστε όσοι συνάδελφοι δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το ενδιαφέρον έντυπο.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η hfr λέει:

    Συγχαρητήρια και για τη νέα σου πρωτοβουλία, που εύχομαι να είναι το ίδιο καλοτάξιδη, όπως και οι άλλες διαδικτυακές σου απόπειρες. Επίσης συγχαρητήρια για την ενημέρωση που μας δίνεις + την προσπάθεια ενθάρρυνσης του βιολογικού εθελοντισμού (αναφέρομαι στη μετάφραση του εντύπου)

  2. Ο/Η admin λέει:

    Αγαπητέ hfr, καλησπέρα σου. Νομίζω πως είσαι πρωτοπόρος στη βιολογική μπλοκόσφαιρα, οπότε οι άλλοι έπονται…

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: