Ποιός είμαι

Αναζητώντας αιτίες, σε ένα χαοτικό βιολογικό σύστημα.

Ονομάζομαι Παναγιώτης Στασινάκης και βρίσκομαι με οργανική θέση στο 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου. Είμαι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Βιολόγος.

Για να δούμε και ορισμένα στοιχεία του βιογραφικού μου…

 1. Έχω ολοκληρώσει διδακτορική διατριβή σε θέμα σχετικό με τη Διδακτική της Βιολογίας. Ο τίτλος της διατριβής είναι “Διερεύνηση συνιστωσών της παιδαγωγικής γνώσης περιεχομένου (ΠΓΠ) ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς της βθμιας εκπαίδευσης ως προς τη διδασκαλία της εξέλιξης μέσω φυσικής επιλογής, σε συνδυασμό με διδακτικές της εφαρμογές μέσω νέων τεχνολογιών” και μπορείτε να τη διαβάσετε on-line στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών. Η διατριβή έγινε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Αθανασίου Κυριάκου.
 2. Έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, σε θέμα σχετικό με τη Διδακτική της Βιολογίας. Ο τίτλος της διπλωματικής εργασίας που έκανα στο τελευταίο έτος του μεταπτυχιακού διπλώματος είναι “Ανάλυση εγχειριδίων βιολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση : η περίπτωση της έννοιας της θρέψης φυτών και ζώων” και μπορεί κάποιος να τη βρεί στη βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Η διπλωματική εργασία έγινε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σπουδές στην Εκπαίδευση” της Σχολής “Ανθρωπιστικών Σπουδών” του ΕΑΠ, υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριου Κολιόπουλου.
 3. Οι βασικές μου σπουδές είναι Πτυχίο Βιολογίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 4. Ασχολούμαι εντατικά με τις νέες τενολογίες (κατά κόσμον ΤΠΕ – Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας), με εφαρμογές στην εκπαίδευση ή το διαδίκτυο. Σε αυτά τα πλαίσια, έχω φτιάξει ορισμένες ιστοσελίδες που στηρίζονται σε πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού όπως το Joomla, το WordPress, το Moodle:
  1. Επιστημονικά Νέα – ScienceNews.gr
  2. Η Βιολογία στο Σχολείο
  3. Δεύτερο Συνέδριο “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση”
  4. Φύκη και Περιβάλλον στην Εκπαίδευση – Συμπόσια Φυκολογίας
  5. ΕΚΦΕ – Αμπελοκήπων
  6. 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου
  7. Βιομαθήματα με τη χρήση της πλατφόρμας Moodle (υλικό κυρίως για επιμόρφωση εκπαιδευτικών)
  8. Βιομαθήματα με τη χρήση της πλατφόρμας Moodle (υλικό κυρίως για μαθητές)
  9. ΕΚΦΕ Εύβοιας
  10. 4ο Λύκειο Ζωγράφου
 5. Ασχολούμαι σε διάφορες δράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), όπως οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων, ιστοσελίδες (π.χ. 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο, 3ο Συνέδριο η Βιολογία στην Εκπαίδευση, κτλ), Πανελλήνιοας Διαγωνισμός Βιολογίας, είμαι ο Εθνικός Συντονιστής για τη συμμετοχή της χώρας μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, έχω συμμετάσχει σε δύο αποστολές στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (2012 Σιγκαπούρη, 2013 Βέρνη Ελβετίας), κ.τ.λ
 6. Προσπαθώ να φέρω σε επικοινωνία εκπαιδευτικούς-Βιολόγος από διάφορα μέρη και για αυτό έχω φτιάξει διαχειρίζομαι την ομάδα “Έλληνες Βιολόγοι στην Εκπαίδευση – Hellenes Biologists in Education” (ναι είμαι αυτός ο ‘κακός’ που αποφασίζει ποιός θα μπει στην ομάδα και ποιός όχι, αφού η ομάδα είναι κλειστή…).
 7. Ασχολούμαι ερευνητικά με θέματα στη Διδακτική της Βιολογίας, είτε:
  1. επιμορφώνοντας ή διδάσκοντας σε άλλους συναδέλφους (ΑΣΠΑΙΤΕ, ΕΚΠΑ-Τμήμα Βιολογίας, Εισαγωγική Επιμόρφωση, κ.τ.λ.)
  2. δημοσιεύοντας εργασίες, ενδεικτικά
   1. Investigating Greek Biology Teachers’ Attitudes towards Evolution Teaching with Respect to Their Pedagogical Content Knowledge: Suggestions for Their Professional Development
   2. Modeling of DNA and Protein Organization Levels with Cn3D Software
   3. Using Moodle in secondary education: A case study of the course “Research Project” in Greece
 8. Τελευταία το έχω ρίξει εντατικά στο τρέξιμο, συμμετέχοντας σε αγώνες. Οι τρεις πιο δύσκολες προσπάθειες που έχω κάνει είναι τρεις μαραθώνιοι: δύο φορές στην κλασική διαδρομή (Μαραθώνας-Παναθηναϊκό στάδιο 2015 & 2016, συμμετέχοντας με την ομάδα της ΠΕΒ), μία φορά μαραθώνιο βουνού στο Ζαγόρι (Zagori race – ό,τι πιο extreme σε αγώνες έχω κάνει μέχρι τώρα). Προπονούμαι και συνεχίζω για άλλους στόχους.

1 Απάντηση

 1. 2 Οκτωβρίου 2016

  […] ΒΙΟΛΟΓΙΑ […]

Αφήστε μια απάντηση