Το webinar για τη χρήση των NSDL Science Literacy Maps

NSDL - Science Literacy Maps

Πηγή: Project 2061

Με προηγούμενη ανάρτηση, σας είχα ενημερώσει για μία ζωντανή μετάδοση σχετικά με τη χρήση των NSDL Science Literacy Maps. Πρόκειται για χάρτες που απεικονίζουν στόχους, περιεχόμενο και υλικό το οποίο θα πρέπει να καλύπτεται σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, ανά διάφορες ηλικίες. Για τη Βιολογία π.χ. ο σχετικός χάρτης είναι εδώ, ένας πιο συγκεκριμένος σχετικός με τη Βιολογία του Ανθρώπου είναι εδώ και ένας άλλος σχετικά με θέματα που άπτονται της Φύσης της Επιστήμης είναι εδώ (σε κάθε σελίδα που ανοίγει, πατήστε πάνω στις επιμέρους ενότητες για να ανοίξει ο χάρτης των συγκεκριμένων ενοτήτων).

Η χρήση των χαρτών είναι πολλαπλή και αποτελεί προϊόν του Project2061, μίας προσπάθειας δηλαδή των αμερικανών να προωθήσουν τις επιστήμες, την τεχνολογία, τα μαθηματικά και τη μηχανική μεταξύ των μαθητών τους.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε υλικό από το webinar, τη ζωντανή παρουσίαση που έγινε σχετικά με τους χάρτες, τη χρήση τους και τον τρόπο διαχείρισής τους.

  1. Το βίντεο της παρουσίασης σε υψηλή ανάλυση.
  2. Το βίντεο της παρουσίασης σε χαμηλότερη ανάλυση.
  3. Η παρουσίαση που έγινε κατά τη διάρκεια του webinar, με μορφή διαφανειών.

Κάντε τον κόπο να δείτε τα βίντεο, θα εντυπωσιαστείτε από τη χρησιμότητα και την ευκολία διαχείρισης αυτών των χαρτών. Είμαι σίγουρος πως θα σκεφτείτε μοναδικούς τρόπους χρήσης τους, για τη δικιά σας αποτελεσματικότερη διδασκαλία.

Αφήστε μια απάντηση