Όταν δεν περισσεύουν τα χρήματα…

… περισσεύει η φαντασία. Τη διαπίστωση αυτή προσπαθούν να επιβεβαιώσουν στο Νέο Δελχί. Η μη – κερδοσκοπική εταιρεία Jodo Gyan ανέλαβε να κατασκευάσει για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας της Ινδίας ένα μικροσκόπιο, με πραγματικό κόστος 4€. Πώς γίνεται αυτό; Μα είναι απλό: χρησιμοποιώντας τα άφθονα μπαμπού που φύονται στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα συμπαγές μικροσκόπιο με μεγέθυνση που φθάνει τα x20, με φωτισμό και κινητή πλάκα για την εστίαση των δειγμάτων. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κατασκευαστεί 2500 μικροσκόπια, η χρήση των οποίων αποτελεί τη μεγαλύτερη χαρά των μαθητών. Οι μαθητές ενθουσιασμένοι ανακαλύπτουν στιγμές του μικρόκοσμου τις οποίες δεν είχαν καν φανταστεί.

Η τιμή του μικροσκοπίου καλύπτει απλά τα έξοδα κατασκευής του. Οι υπεύθυνοι της Jodo Gyan προσπάθησαν να κάνουν πράξη το μότο “σύνδεση της επιστήμης με την καθημερινότητα”. Από τον ενθουσιασμό των μαθητών, είναι σίγουρο πως η προσπάθειά τους έχει στεφθεί με επιτυχία.

3 Απαντήσεις

 1. Ο/Η xarisk λέει:

  Εξαιρετικό blog και με πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
  Μπραβο σας

 2. Ο/Η xrysostomos λέει:

  Πάνω που χάλασαν 2 μικροσκόπια στο σχολείο και σκεφτόμουν πως θα το φέρω στο διευθυντή το “χρειάζονται λεφτά για καινούργια”!!!

  Φεύγω για μαγαζί με μπαμπού

 3. Ο/Η admin λέει:

  Αγαπητέ xarisk: σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ας μην ξεχνάμε πως τα ιστολόγια αποτελούν την ανερχόμενη δύναμη (αν δεν είναι ήδη) του διαδικτύου.

  Αγαπητέ xrysostomos: δεν φτιάχνεις κάνα δυο παραπάνω, μήπως χρειαστούμε κι εμείς;

  Παναγιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: