Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

H υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στην Ευρώπη: κοινωνικά, ηθικά και νομικά ζητήματα

11 Δεκεμβρίου 2014 - 13 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Η ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 ως τις 13 Δεκεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12 – 14), στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (στο πλαίσιο προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ, που συγχρηματοδοτείται από την ΓΓΕΤ και την ΕΕ), σε συνεργασία με τον Όμιλο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν διεθνούς φήμης νομικοί, γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, καθηγητές ανθρωπολογίας, οικονομολόγοι και υπεύθυνοι για τη στρατηγική στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και την εμβρυολογία, προκειμένου από κοινού να αναδείξουν τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη ενιαίων και δεσμευτικών υπερεθνικών κανόνων αναφορικά με την αξιοποίηση των μεθόδων ιατρικής υποβοήθησης της αναπαραγωγής και να αναζητήσουν προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων μπορούν να αναπτυχθούν παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες και να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες μαζί με τις εισηγήσεις θα περιληφθούν στον τόμο Πρακτικών του Συνεδρίου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν online ως τις 5 Δεκεμβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: repro.law.auth.gr. Στην διεύθυνση αυτή θα δείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, ενώ μπορείτε επίσης να βρείτε σημαντικό υλικό για θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, να διατυπώσετε τη γνώμη σας για τα σχετικά ζητήματα, να υποβάλετε ερωτήματα και να ζητήσετε πληροφορίες ή γνώμες.

Με εκτίμηση
Για την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου

Ε. Συμεωνίδου – Καστανίδου                                     Β. Ταρλατζής

Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ                                       Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

Πρόγραμμα Συνεδρίου
Αφίσα Συνεδρίου
Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Λεπτομέρειες

Αρχή:
11 Δεκεμβρίου 2014
Τέλος:
13 Δεκεμβρίου 2014
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12-14
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης 54625 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2310 385651, 385654, 385661
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Αφήστε μια απάντηση