Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Technology enhanced Learning- Η Τεχνολογία υποστηρίζει τη Μάθηση

14 Νοεμβρίου 2014 @ 3:00 μμ - 8:00 μμ

Δείτε την πρόσκληση

Από το Δημοτικό σχολείο μέχρι το Πανεπιστήμιο και από την καθημερινότητα μέχρι την επιστημονική έρευνα, η τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία της μάθησης, ως αναπόσπαστο εργαλείο για την εξέλιξη και τη βελτίωση κάθε σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στόχος της Ημερίδας είναι να αποτυπωθούν και να συζητηθούν οι προοπτικές, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις των ψηφιακών τεχνολογιών σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία και γενικότερα με τη μάθηση.

Για το σκοπό αυτό η συζήτηση θα πλαισιωθεί από παρουσιάσεις Ακαδημαϊκών εγνωσμένου κύρους, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία). Ειδικότερα, θα συζητηθούν τα πλεονεκτήματα και η παγίδες της τεχνολογίας για τη μάθηση, θα παρουσιαστούν ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες που εφαρμόζονται με επιτυχία όπως τα CmapTools και η FutureLearn platform, η νέα έκδοση του INSPIREus και τέλος η δράση «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών», που στοχεύει στη ανάπτυξη και διαδικτυακή διάθεση περίπου 500 ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων.

Οι ομιλίες θα είναι στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα, ανάλογα με τον ομιλητή και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος – Ανάπτυξη της Γνώσης και Καινοτόμων Ιδεών», η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.

Η είσοδος και η παρακολούθηση είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε το πρόγραμμα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Νοεμβρίου 2014
Ώρα:
3:00 μμ - 8:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Ισόγειο, Aμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας
Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Αθήνα, Αττική 11635 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
21072.73516
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Αφήστε μια απάντηση

%d