Έκθεση δημιουργιών από ανακυκλώσιμα / «άχρηστα» υλικά» – Τέχνη από σκουπίδια (trash art)

anakiklosi_art

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης διοργανώνει Εκδήλωση Έκθεσης δημιουργιών από ανακυκλώσιμα/«άχρηστα» υλικά», τέχνη από σκουπίδια (trash art) το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, ώρες 9.00-16.00.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη ΧΑΝ Αθηνών (Ακαδημίας 36 & Ομήρου, Αθήνα).

Θα περιλαμβάνει:

Α) Έκθεση φωτογραφιών και δημιουργιών από ανακυκλώσιμα υλικά που θα έχουν κατασκευαστεί από μαθητές Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης. Θα δοθούν βραβεία στις καλύτερες δημιουργίες και βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια.

Β) Βιωματικά εργαστήρια δημιουργιών από ανακυκλώσιμα υλικά για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτά, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Επιλεγμένες δημιουργίες από αυτά τα βιωματικά εργαστήρια θα εκτεθούν.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα γίνουν Εργαστήρια απασχόλησης (κατόπιν αίτησης και τηρουμένης σειράς προτεραιότητας) και επίδειξης χωρίς όμως να δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό – εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, παιδιά – και τις δύο ημέρες, προκειμένου να την επισκεφθούν αλλά και να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες. Το Σάββατο οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες εφόσον το έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: e-mail: education@eepf.gr, ή τηλεφωνικά στο τηλ: 210 3224944, εσωτ.104, στην κ. Χριστίνα Θεοδωρίκα, έως και τις 5 Οκτωβρίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

  •  «Εισιτήριο εισόδου»

Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές -αλλά και εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά, εφόσον το επιθυμούν- θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους ένα «εισιτήριο εισόδου» για τα εργαστήρια, δηλαδή μια σακούλα με υλικά -παλιά αντικείμενα, «σκουπίδια»-. Πιο συγκεκριμένα μπορούν να έχουν μαζί τους: μικρά και μεγάλα καπάκια αναψυκτικών και άλλων προϊόντων (π.χ. από μαρμελάδες, μπύρες κ.λπ.), παλιά χαλασμένα ρολόγια, κουμπιά, χάρτινες αυγοθήκες, φελλούς από μπουκάλια, κουτιά αλουμινίου αναψυκτικών, μπουκάλια διαφανή αναψυκτικών, σακούλες από μαλακό πλαστικό, παλιά περιοδικά (έως 100 σελίδων), παλιά υφάσματα ζέρσεϊ χρώματος ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, παλιά χοντρά πλαστικά ποτήρια.

  • Έξοδα μετακίνησης

Η ΕΕΠΦ θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών (1 άτομο/σχολείο) και μαθητών (1 μαθητής/σχολείο) που θα δηλώσουν συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια. Η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης θα αφορά σε περιπτώσεις όπου η χιλιομετρική απόσταση ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα. Καλύπτονται τα μεταφορικά έξοδα μετακίνησης με πούλμαν, αυτοκίνητο, τρένο, τμήμα των εξόδων πλοίου, ενώ δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια.

Μετά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά τα σχετικά παραστατικά (αποδείξεις διοδίων, εισιτηρίων, βενζίνης κ.α.), καθώς και ο αριθμός λογαριασμού και ΙΒΑΝ προκειμένου να κατατεθούν τα χρήματα.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των παραστατικών από τα έξοδα καυσίμων αυτοκινήτων, θα πρέπει στο πίσω μέρος των αποδείξεων να υπάρχει σφραγίδα και υπογραφή από το πρατήριο, καθώς και να αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, διαφορετικά το λογιστήριο δε θα μπορέσει να εξοφλήσει το αντίστοιχο παραστατικό.

  • Αίτηση συμμετοχής σε βιωματικά εργαστήρια (Σάββατο 19 Οκτωβρίου)

Τα Βιωματικά εργαστήρια δημιουργιών από ανακυκλώσιμα υλικά για τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν:

α) κατασκευές από χαρτοπολτό, πλαστικές τσάντες κ.α.

β) δημιουργία μεγαπαζλ με θέματα  του Δικτύου «Φύση Χωρίς Σκουπίδια»

γ) κατασκευή σκιάχτρου

δ) ζωγραφική σε κουτιά αναψυκτικών

ε) κατασκευή διακοσμητικής κουκουβάγιας

στ) χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτά τα βιωματικά εργαστήρια, παρακαλούμε πολύ, να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής με το όνομα του εκπαιδευτικού και του/της/των μαθητή/τριας/των  και να τη στείλετε στα γραφεία της ΕΕΠΦ με φαξ (210 3225285) ή με e-mail (education@eepf.gr), μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

 

  • Αποστολή δημιουργιών για έκθεση

Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει στην έκθεση με έως και 2 δημιουργίες, για κάθε μια από  τις οποίες θα πρέπει να σταλεί απαραίτητα (από όλα τα σχολεία) φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση (300 dpi), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: education@eepf.gr.

Σε περίπτωση που οι διαστάσεις του/των έργου/ων  δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατοστά, μπορεί να το/τα ταχυδρομήσει στα γραφεία της ΕΕΠΦ (Νίκης 20, 105 57, Αθήνα), ή να το φέρουν οι εκπαιδευτικοί. Διαφορετικά, θα εκτεθεί η φωτογραφία του αντίστοιχου έργου.

Τα σχολεία που θα παραβρεθούν στην Εκδήλωση μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να μεταφέρουν μόνα τους τα έργα τους την προηγούμενη ημέρα της εκδήλωσης (Παρασκευή -18 Οκτωβρίου ή κατ εξαίρεση το Σάββατο -19 Οκτωβρίου) κατόπιν συνεννόησης με την Γραμματεία της ΕΕΠΦ.

Το φωτογραφικό υλικό καθώς και οι δημιουργίες προς έκθεση θα πρέπει να έχουν σταλεί στα γραφεία της ΕΕΠΦ, μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια»

Χριστίνα Θεοδωρίκα                                                      Μαρία Ρουσσομουστακάκη

Υπ. Συντονισμού Δικτύου                                              Υπ. Σχεδιασμού και Λειτουργίας του Δικτύου

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης                 Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Χριστίνα Θεοδωρίκα, Τηλ: 210 3224944,εσωτ.104, e-mail: education@eepf.gr

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Για το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση