Έκθεση με τίτλο: “Ζωομορφές, απεικονίσεις ζωικής ποικιλότητας” 

Έκθεση Ζωομορφές

Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Ζωομορφές, απεικονίσεις ζωικής ποικιλότητας»

Την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Ζωομορφές, απεικονίσεις ζωικής ποικιλότητας» του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. Θα παρουσιαστεί μέρος της συλλογής πινάκων Ζωολογίας που φιλοτέχνησε ο Γερμανός ζωολόγος Ρούντολφ Λεκάρτ (1823-1898).

Οι επιτοίχιοι πίνακες ζωολογίας του Ρούντολφ Λεκάρτ αποτέλεσαν πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία της ζωολογίας σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου κατά τον προηγούμενο αιώνα. Πρόκειται για μια σειρά 117 επιστημονικών πινάκων, στους οποίους απεικονίζονται με μεγάλη λεπτομέρεια τα εξωτερικά μορφολογικά και ανατομικά χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτικών οργανισμών από σχεδόν όλες τις ζωικές ομάδες.

Το Εργαστήριο Ζωολογίας του ΑΠΘ, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, προμηθεύτηκε μια πλήρη σειρά αυτών των πινάκων με τους οποίους διδάχτηκαν τη ζωολογία πολλές γενιές φοιτητών μέχρι και τη δεκαετία του 1980.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων του, το Τμήμα Βιολογίας αποκαλύπτει ένα μέρος του σπάνιου και πολύτιμου αυτού υλικού.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

%d