Αφηγηματικό Μοντέλο Διδασκαλίας (Storytelling @ Teaching Model)

afigisi

Η αφήγηση είναι μία από τις πιο οικείες και αποτελεσματικότερες πρακτικές μάθησης. Ήδη τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία ακούν ωραίες ιστορίες και από αυτές να παραδειγματίζονται, να διαμορφώνουν κώδικες συμπεριφοράς και ηθικής, να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν.

Το πρόγραμμα Αφηγηματικό Μοντέλο Διδασκαλίας (Storytelling @ Teaching Model) αποτελεί μία διδακτική στρατηγική που αποσκοπεί στο να παρακινήσει όλο και περισσότερους μαθητές να ακολουθήσουν κάποιο επάγγελμα στον τομέα της επιστήμης.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος βρίσκει κανείς ενδιαφέρουσες ιστορίες αφήγησης, από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, καθώς και τεχνικές αποτελεσματικότερης αφήγησης. Μπορεί επιπλέον κάποιος να επιλέξει συγκεκριμένη ιστορία ανάλογα με το ποιό χαρακτηριστικό από τη Φύση της Επιστήμης θέλει να αναδείξει στη διδασκαλία του.

Όλο το υλικό και οι ιστορίες του προγράμματος είναι μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα. Ιστορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έχουν ή να αποτελέσουν το έναυσμα για επιπλέον ιστορίες και αναζητήσεις, στα μαθήματα Βιολογίας τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου.

 

Αφήστε μια απάντηση