“Διάβασε ένα ebook”, εβδομάδα 3-9 Μαρτίου 2013

Συμμετέχω κι εγώ σε μία όμορφη πρωτοβουλία η οποία μας παροτρύνει να διαβάσουμε ένα ebook.

Αντιγράφω από το ιστολόγιο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης”:

Από τη Κυριακή, 3 Μαρτίου έως το Σάββατο, 9 Μαρτίου είναι για φέτος η εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook“, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα και την Κύπρο.
H εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook” διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν 11 χρόνια, μια πρωτοβουλία της συγγραφέα Rita Y. Toews από τον Καναδά. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η ιδέα υιοθετήθηκε όλο και περισσότερο και απέκτησε διεθνή απήχηση.
Το 2012 η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ (ΤΗΜΜΥ) δήλωσε για πρώτη φορά συμμετοχή στην εβδομάδα από την Ελλάδα, ανεβάζοντας, ανάμεσα σε άλλα, ένα σχετικό blog. Και ήρθε η στιγμή η εβδομάδα  να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.
 
Ποιοι είναι οι στόχοι της εβδομάδας “Διάβασε ένα ebook”:
  • να ενημερώσει τους αναγνώστες για τα ebooks
  • να ενθαρρύνει την ανάγνωση ebooks
  • να ενθαρρύνει εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, συγγραφείς και κατασκευαστές συσκευών να προσφέρουν για αυτές τις μέρες δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση ebooks και συσκευές

Ευκαιρία είναι να διαβάσω τη βιογραφία του αγαπημένου μας Alfred Russel Wallace (Άλφρεντ Γουάλας). Όπως οι παλαιότεροι γνωρίζετε έχω μετατρέψει και αναρτήσει για ανάγνωση από Kindle τους δύο τόμους που αναφέρονται στη ζωή του (Τόμος Ι  και Τόμος ΙΙ).

Καλή σας ανάγνωση….

2 Απαντήσεις

  1. 11 Μαΐου 2014

    […] Η Βιολογία στο Σχολείο […]

  2. 12 Μαΐου 2014

    […] Η Βιολογία στο Σχολείο […]

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: