Εισήγηση κ. Ζούρου

Ο κ. Ελευθέριος Ζούρος (Ομότιμος καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στην Ελλάδα που κατέχει το αντικείμενο της Βιολογικής Εξέλιξης. Και κάθε ομιλία του αποτελεί πάντα ευκαιρία να μάθουμε κάτι περισσότερο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία που πραγματοποίησε στο συνέδριο “Βιολογικές και Φυσικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση” με θέμα: “Αιτιοκρατία, πιθανοκρατία και τελεολογία στη διδασκαλία της Βιολογίας”.

 

 

 

6 Απαντήσεις

  1. Ο/Η phd λέει:

    Δυστυχώς, δε μπορεί να πάρει μπρος το βίντεο…

  2. Ο/Η bio-in-sch- λέει:

    Καλημέρα. Απαιτείται Windows Media Player. Από ότι βλέπω, παίζει κανονικά. Δοκίμασε ξανά και αν δεν γίνει τίποτα, θα προσπαθήσω για κάτι άλλο.

  3. Ο/Η phd λέει:

    Καλησπέρα! Βρήκα λύση…ευχαριστώ. Δε μπόρεσα όμως να ακούσω με την πρώτη όλη την ομιλία…αξίζει όμως να ολοκληρώσω την προσπάθεια γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και πυκνό σε νόημα…Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία καταγραφής.

  4. Ο/Η bio-in-sch- λέει:

    Να ξεκαθαρίσω βέβαια πως η καταγραφή δεν έγινε από εμένα, αλλά από τα παιδιά που συμμετέχουν στην Ομάδα Πολυμέσων του Βιολογικού Τμήματος Αθηνών. Αν δεν κάνω λάθος είναι οι: Ξηρογιαννοπούλου Πέγκυ, Χατζημανώλη Μαργαρίτα, Μοσχογιάννη Ματίνα, Χατζηπολυχρόνη Χριστίνα.

  5. Ο/Η Pavlos Antonopoulos λέει:

    Θα ήθελα να διατυπώσω μια “αφελή” απορία. Είναι γνωστό ότι η θεωρία της εξέλιξης δεν διδάσκεται στα λύκεια της χώρας μας. Θα ήθελα να μάθω τι έχει γίνει από πλευράς καθηγητών Πανεπιστημίου και όχι μόνο για να αλλάξει αυτή η τραγική και θλιβερή πραγματικότητα. Πως είναι δυνατόν να συζητάμαι περί εξέλιξης όταν αυτή έχει εξοβελιστεί από την εκπαίδευση.
    Κι αν έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες (πέραν της υπογραφής που έχουν καταθέσει αρκετοί σε κάποιο blog), ποια τύχη είχαν και ποιοι τις μπλόκαραν;
    Είναι απαράδεκτο το 2008 να μη διδάσκονται τα παιδιά μας το βασικότερο της βιολογίας. Τη θεωρία της εξέλιξης.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξεν΄΄ια
    ΥΓ.
    Ζητώ συγνώμη αν το θέμα έχει τεθεί κι από άλλους και δεν το γνωρίζω

  6. Ο/Η BioP λέει:

    Περισσότερα βίντεο από το συνέδριο αυτο υπάρχουν στο ακολουθο Link:

    http://multimedia.biol.uoa.gr/Synedrio_katsor/Kedriki.htm

    **Η ανάγνωση της σελίδας είναι δυνατή μέσω Internet Explorer και όχι Mozilla Firefox.

Αφήστε μια απάντηση