Ενημερωτική Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου: «Eγκέφαλος και Γλώσσα»

glossa_2014

Τι είναι η γλώσσα και πόσα διαφορετικά είδη υπάρχουν; Πώς εξελίχθηκε η γλώσσα στον άνθρωπο; Ποιες περιοχές του εγκεφάλου είναι υπεύθυνες για την λειτουργία της γλώσσας και ποιες βλάβες σχετίζονται με αυτές τις περιοχές; Τι είναι η γλωσσική αφασία;  Τι είναι η νοηματική γλώσσα; Τι είναι γλωσσικός στιγματισμός;

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλαμβάνουν να απαντήσουν σ’ αυτά, αλλά και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Εγκέφαλος και Γλώσσα», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).

Τρεις φορείς, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων ενώνουν τις δυνάμεις τους και συντονιζόμενοι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Dana Alliance for Brain διοργανώνουν αυτή την εκδήλωση με στόχο να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους και να συνομιλήσουν μαζί τους με τρόπο απλό και κατανοητό. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός έγκυρου εκλαϊκευμένου επιστημονικού διαλόγου.

Η είσοδος στην ενημερωτική εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 94 69 688. Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177 143, στο fax 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:
egkefalos-glossa_programma-2014Οι ομιλίες θα μαγνητοσκοπηθούν και, κάθε μία ξεχωριστά, θα αναρτηθούν στο Vimeo, YouTube, αλλά και στις Ιστοσελίδες των διοργανωτών.

Δείτε το αναλυτικό δελτίο τύπου, με περιλήψεις των εισηγήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

%d