Ιστολόγιο και Εκπαίδευση

Ιστολόγιο στην τάξη

Καθώς τα ιστολόγια (blogs) έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, μήπως θα πρέπει σκεφτόμαστε για το πώς θα μπούνε και στις τάξεις μας; Το σίγουρο είναι πως σήμερα για να φτιάξει κάποιος ένα ιστολόγιο δεν απαιτείται περισσότερο από 5 λεπτά… Μετά θα πρέπει να εμπλακεί στη διαδικασία να το κρατά ενήμερο, ώστε να εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους το έφτιαξε.

Σίγουρα ιστολόγιο μπορούν να έχουν τόσο οι καθηγητές, όσο βέβαια και οι μαθητές. Και βέβαια μπορούν να εμπλακούν και στη διδασκαλία, με διάφορους τρόπους, όπως π.χ. οδηγίες για την πραγματοποίηση κάποιας εργασίας, ανταλλαγή απόψεων σε γνωστικά θέματα, κτλ. Επιπλέον η συνεργασία μπορεί να γίνει σε επίπεδο τάξης, σχολείου, πόλης ανάλογα με τους στόχους που έχουν τεθεί.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η philippeio λέει:

    Με μια πρώτη ματιά φαίνεται παράταιρο το σχόλιό μας σε αυτό το άρθρο μα, πιστεύουμε, όχι άστοχο μια που αναφέρεται στη χρησιμότητα των blogs: Στις 29 Μαρτίου μπορούμε, με μια συμβολική κίνηση, να δηλώσουμε το παρόν όσον αφορά το θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου. Θα σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα.
    Πάρτε μέρος και σεις, δηλώστε το και μέσα από το blog σας! Πληροφορίες στις διευθύνσεις: http://www.earthhour.org, http://earthhourhellas.wordpress.com/ και στο blog μας.
    Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Αφήστε μια απάντηση