Μεταπτυχιακό στο δημιουργισμό!!!

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα, πως η Μπους πριν αποχωρήσει από τον προεδρία των ΗΠΑ θα κάνει κι αυτό: θα επιτρέψει στο Τέξας, σε ένα ινστιτούτο που αποκαλείται Ινστιτούτο Έρευνας του Δημιουργισμού να παρέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα με θέμα το δημιουργισμό. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου προκειμένου να ευχαριστήσουν τον πρόεδρο θα μετονομάσουν το τμήμα που θα πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό σε George W. Bush Science Center.

Σίγουρα δεν υπάρχει καμία απειλή για την επιστημονική ερμηνεία της προέλευσης της ζωής, δηλ. την Εξέλιξη καθώς ο δημιουργισμός δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά μία ερμηνεία της βίβλου. Απλά βλέπουμε πως προσπαθούν διάφοροι καλοθελητές να φέρουν από την πίσω πόρτα το θέμα στο τραπέζι.

Από την άλλη η Εξέλιξη, όπως διατυπώθηκε από τον Δαρβίνο και βελτιώθηκε, συμπληρώθηκε στα μετέπειτα χρόνια από τους Νεοδαρβινιστές είναι μία επιστημονική εξήγηση που εμπεριέχει και το κριτήριο της διαψευσιμότητας. Και για αυτό οφείλουμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας βασικές ιδέες και αρχές της εξέλιξης, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Δεν μπορώ να ακούω το συνηθισμένο: “το κεφάλαιο της Εξέλιξης είναι στο τέλος και δεν προλαβαίνουμε” καθώς σε πολλά σημεία των εκάστοτε βιβλίων (ανθεκτικότητα βακτηρίων, άνθρωποι σε όρθια στάση, διαφορετικά τροφικά επίπεδα, ποικιλομορφία, μακρομόρια με ίδια δομή και σύσταση, κτλ) μπορούμε να μιλήσουμε για την πολύ σημαντική αυτή ενοποιητική θεωρία.

Είναι πάντως τρομερό, πως στις ΗΠΑ είναι ικανοί για τα καλύτερα και τα χειρότερα. Για τα πιο προοδευτικά και τα πιο συντηρητικά. Τέλος, για τα πιο έξυπνα και τα πιο βλακώδη.

 

Αφήστε μια απάντηση