Πρόσκληση συμμετοχής Βιολόγων στη Wikipedia

Βικιπαίδεια

Στην wikipedia, όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: φτιάχνουμε έναν λογαριασμό και αρχίζουμε να γράφουμε μέσα στα wiki της wikipedia. Όσοι από εσάς δεν έχουν εμπλακεί με την wikipedia είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει η ταχύτητα με την οποία κάποιος θα κάνει κάποια διόρθωσή στο κείμενό σας, ή θα σας επισημάνει να το εμπλουτίσετε με αναφορές.

Μπορείτε να ξεκινήσετε, με κάτι που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι: με όρους για τη Βιολογία. Στην παρακάτω λίστα υπάρχουν αρκετοί όροι που περιέχονται στο βιβλίο Βιολογία Α Γυμνασίου και οι οποίο χρειάζονται να συμπληρωθούν ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν υλικό για το ψηφιακό σχολείο. Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει στον εμπλουτισμό των όρων ή να διορθώσει κάποιον από τους ήδη υπάρχοντες ή να συμπληρώσει επιπλέον κείμενο.

Θα έχει ενδιαφέρον για κάθε συμπλήρωση που κάνετε να αναρτάτε στον τοίχο της Oμάδας των Βιολόγων στο Facebook (Έλληνες Βιολόγοι στην Εκπαίδευση) την αντίστοιχη URL της wikipedia, ώστε να μοιραζόμαστε την εμπειρία.

Οι όροι που είναι προς άμεση ανάπτυξη φαίνονται στη σελίδα: http://tinyurl.com/wiki-oroi-a-gym

Επίσης στη διεύθυνση, http://tinyurl.com/wikipedia-boithia μπορείτε να δείτε ορισμένες χρηστικές πληροφορίες για να αναρτήσετε άρθρα στην wikipedia.

Αφήστε μια απάντηση