Σεμινάριο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής

Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής - Bioethics

Ανανέωση, 02 Ιουλίου 2013: Όπως ενημερώθηκα από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, οι θέσεις καλύφθηκαν.

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το αντικείμενο της σύγχρονης Βιοηθικής.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που θα καλύψει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων, από την ανθρώπινη αναπαραγωγή έως τις εφαρμογές της γενετικής, από τις κλινικές μελέτες φαρμάκων έως την ευθανασία, από τις επεμβάσεις στον εγκέφαλο έως την κλωνοποίηση και τη νανοτεχνολογία.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε ιατρούς, βιολόγους, νομικούς, παιδαγωγούς, επαγγελματίες υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους, αλλά και σε όσους απλώς ευαισθητοποιούνται από τις ηθικές και κοινωνικές επιπτώσεις της σύγχρονης επιστημονικής προόδου.

Έγκριτοι προσκεκλημένοι επιστήμονες θα παρουσιάζουν ανά 15θήμερο εισηγήσεις, τις οποίες θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση σε 2ωρες συναντήσεις (2 – 4 μμ). Θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα εκπόνησης και παρουσίασης εργασιών εμβάθυνσης σε θέματα της βιοηθικής, από όσους επιθυμούν.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2014
Θα συμμετάσχουν έως 20 ενδιαφερόμενοι και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας των αιτήσεων. Μαζί με την αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και, με το πέρας των σεμιναρίων, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: secretariat@bioethics.gr

 

Αφήστε μια απάντηση