Συνέδριο ESERA – Πρακτικά εισηγήσεων

ESERA2013

Η ESERA (European Science Education Research Association) είναι μία επιστημονική ένωση που ασχολείται με ζητήματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών, διοργανώνοντας συνέδρια, συμπόσια και θερινά σχολεία. Έχω γράψει και παλαιότερα σχετικά με την ESERA, προσπαθώντας να σας παρακινήσω να παρακολουθείτε τις δράσεις της.

Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις της είναι το συνέδριο που οργανώνει κάθε δύο χρόνια. Φέτος, την χρονική περίοδο 2-9 Σεπτεμβρίου 2013, το συνέδριο θα γίνει στη Λευκωσία της Κύπρου.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ήδη ανακοινωθεί, όπου μπορείτε να βρείτε αναλυτικά πληροφορίες για όλες τις δημοσιεύσεις που θα παρουσιαστούν. Πέρα από τους τίτλους και τους συγγραφείς, θα βρείτε και τις εργασίες που έχουν καταθέσει οι συμμετέχοντες (δηλαδή τα πρακτικά του συνεδρίου). Υπάρχουν διάφορες παρουσιάσεις για όλα τα πεδία των Φυσικών Επιστημών, ενώ θα βρείτε και αρκετές που σχετίζονται με τη διδακτική της Βιολογίας. Εκεί θα μπορέσετε να διαβάσετε για τις τάσεις και τα προβλήματα στη διδακτική της Βιολογίας, ενώ διάφοροι ερευνητές παρουσιάζουν και εργασίες τους σε επιμέρους ζητήματα που άπτονται της διδακτικής και της διδασκαλίας.

Αν ανατρέξετε στο πρόγραμμα θα βρείτε και ανακοινώσεις από Έλληνες ερευνητές στον τομέα της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και ειδικότερα της Βιολογίας.

Όρεξη να έχετε και καλή σας ανάγνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρετε αρκετά ερεθίσματα και θα βρείτε πρωτότυπες και καλές ιδέες για τη διδασκαλία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: