Το προεδρικό διάταγμα σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση εκπαιδευτικώνΌπως γνωρίζουμε, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, κατά το τρέχων σχολικό έτος θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα χρησιμοποιούνται για τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών καθώς θα μπορούν να μεταβαίνουν σε ανώτερα κλιμάκια. Όσοι από τους εκπαιδευτικούς έχουν επίδοση χαμηλότερη από κάποιες προκαθορισμένες κλίμακες θα παρακολουθούν ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης και βελτίωσης.

Υποτίθεται επίσης πως το προεδρικό διάταγμα θα δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις τους, τις οποίες υποτίθεται το Υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπόψη του για την τελική μορφή του τρόπου αξιολόγησης.

Όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά στο Ελληνικό κράτος, το σχετικό προεδρικό διάταγμα έχει διαρρεύσει πριν από την επίσημη δημοσίευσή του. Μπορείτε να το δείτε Προεδρικό Διάταγμα για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών – 2013. Το αρχείο είναι σε μορφή .zip και θα πρέπει να το αποσυμπιέσετε.

Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος έγινε από τον δικτυακό τόπο Esos Online – Διαδικτυακή Πύλη για την Παιδεία, από όπου προέρχεται και το αρχείο που έχω αναρτήσει παραπάνω.

Καλή μας ανάγνωση και είναι χρήσιμο να καταθέσουμε τις απόψεις μας, όταν και αν μας ζητηθούν…

Update (20/01/2013, 21:00): Όπως βλέπω τελικά σήμερα το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα και επίσημα το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Δείτε το προεδρικό διάταγμα καθώς και το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση