Δημοσιεύοντας με τον Springer

SpringerΕίναι βέβαιο πως ο καθένας κάποια στιγμή θα ήθελε οι εργασίες του να δημοσιεύονται σε έναν τόσο σημαντικό εκδοτικό οίκο, όπως ο Springer. Επειδή ο εκδοτικός οίκος δεν μένει μόνο στην παραγωγή εργασιών αλλά δίνει και μεγάλη σημασία στο να εξηγεί τις διαδικασίες μέχρι αυτές οι εργασίες να δουν το φως της δημοσιότητας και το βάσανο της κριτικής, δείτε το παρακάτω βίντεο όπου εξηγείται ποιές διαδικασίες ακολουθεί ο γνωστός οίκος.

Επιπλέον έχει δημιουργηθεί μία ειδική σελίδα, όπου εξηγείται το όφελος που έχει κάποιος να δημοσιεύσει με τον οίκο Springer.

Μεταξύ των ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύει ο Springer για να βοηθήσει τους μελλοντικούς συγγραφείς εργασιών, ξεχώρισα τα παρακάτω:

  1. Το Author Academy. Έναν αναλυτικό, πλήρη οδηγό για το πώς μπορεί κάποιος να συγγράψει μία ερευνητική εργασία και στη συνέχεια να τον αποστείλει για δημοσίευση. Μία σειρά πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσει τους συγγραφείς από αστοχίες, όπως π.χ. η επιλογή λάθους περιοδικού για δημοσίευση ή η παράλειψη κάποιων στοιχείων που θεωρούνται απαραίτητα ανάλογα με τη μορφή και τη δομή του άρθρου.
  2. Το Springer Journal Selector. Με τη χρήση ενός περίπλοκου αλγόριθμου και την επιλογή διαφόρων στοιχείων βήμα-βήμα, δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσει κάποιος το περιοδικό που είναι καταλληλότερο για να δημοσιεύσει την εργασία του.
  3. Το AuthorMapper. Μία διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει να εντοπιστούν συγγραφείς ανάλογα με τη χώρα προέλευσης και με διάφορα κριτήρια ανάλογα με το περιεχόμενο της δημοσίευσής τους.
  4. Το Springer Realtime. Και αν έχετε περιέργεια για το ποιά είναι τα άρθρα ή βιβλία που “κατεβάζουν” αυτή τη στιγμή οι ενδιαφερόμενοι από διάφορα μέρη του κόσμου, ο Springer παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Έτσι μπορείτε να έχετε μία συνολική εικόνα του τι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να προβλέψετε πιθανές κατευθύνσεις της έρευνάς σας ή και να συμπληρώσετε στοιχεία στη δημοσίευσή σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες να φανεί περισσότερο χρηστική σε περισσότερους ερευνητές.
  5. Το SpringerImages. Αναζήτηση στις εικόνες – διαγράμματα – σχέδια που υπάρχουν μέσα στις εργασίες και τα βιβλία που δημοσιεύει ο Springer. Μία χρηστική εφαρμογή που μπορεί προσφέρει μία πρώτη εποπτική εικόνα για αυτό που αναζητά κάποιος σχετικά με κάποιο θέμα.

Βέβαια ο Springer διαθέτει μία αναλυτικότατη ενότητα που αφορά τους συγγραφείς, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα δημοσίευσης άρθων με ελεύθερη πρόσβαση.

Αφήστε μια απάντηση

%d