Επιστημονική Ένωση ESERA (European Science Education Research Association)

ESERA (European Science Education Research Association)Η επιστημονική ένωση ESERA (European Science Education Research Association), είναι μία από τις πιο δραστήριες ενώσεις σε θέματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών. Οι συμμετέχοντες προέρχονται κυρίως από ευρωπαϊκά κράτη, αλλά μεταξύ αυτών συχνά-πυκνά υπάρχουν και εκπρόσωποι άλλων κρατών που δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα Διδακτικής.

Τα συνέδρια της ESERA οργανώνονται κάθε δύο χρόνια και αποτελούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός στον τομέα της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών. Σε αυτές τις συναντήσεις άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου παρουσιάζουν-καταγράφουν-αναλύουν τα πιο σημαντικά θέματα που άπτονται της Διδακτικής, ενώ δίνεται η ευκαιρία και στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν καταξιωμένους ομιλητές οι οποίοι είναι πρωτοπόροι σε διάφορα θέματα που άπτονται της Διδακτικής. Η κάθε συμμετοχή στο συνέδριο της ESERA, αποτελεί μία αξιομνημόνευτη πηγή διδακτικών ερεθισμάτων όπως σου δίνεται η δυνατότητα να συζητήσεις θέματα, με τους συγγραφείς δημοσιεύσεων και να διαπιστώσεις ποιές είναι οι τάσεις στη διδακτική..

Στο νέο και ανανεωμένο ιστότοπο της ESERA, μπορούμε να βρούμε:

  • πληροφορίες για το επόμενο συνέδριο, που οργανώνεται στη Λευκωσία της Κύπρου, 2-7 Σεπτεμβρίου 2013
  • πρακτικά από παλαιότερα συνέδρια
  • πληροφορίες για τα διάφορα Summer School που διοργανώνει η ένωση
  • πληροφορίες για διάφορες διδακτορικές διατριβές που γίνονται από μέλη της ένωσης
  • πλήθος χρήσιμων συνδέσμων σχετικών με θέματα διδακτικής
  • πληροφορίες για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της ένωσης
  • … και πολλά άλλα

Τα μέλη της ένωσης λαμβάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερωτικό δελτίο που ανακοινώνονται σημαντικά θέματα σχετικά με τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο.

1 Απάντηση

  1. 1 Σεπτεμβρίου 2013

    […] συνέδρια, συμπόσια και θερινά σχολεία. Έχω γράψει και παλαιότερα σχετικά με την ESERA, προσπαθώντας να σας παρακινήσω να […]

Αφήστε μια απάντηση