Η Amazon προωθεί τη χρήση των Kindle στα σχολεία

Kindle: Ηλεκτρονικός αναγνώστης

Ως γνωστό το Kindle είναι ο δημοφιλής αναγνώστης που παράγει και διανέμει η Amazon. Σε παλαιότερη ανάρτησή μου, έχει αναφερθεί σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) που είχα μορφοποιήσει για να μπορεί να διαβαστεί από συσκευές Kindle (Αφορούσε τον 1ο Τόμο της ζωής του Άλφρεντ Γουάλας). [Update 27/10/2012: Έτοιμος και ο δεύτερος τόμος.]

Διαβάζω κάτι ενδιαφέρον: για τη δωρεάν υπηρεσία Whispercast η οποία προσφέρεται από την Amazon και επιτρέπει σε μαθητές να διαμοιράζονται εύκολα και άμεσα ηλεκτρονικά βιβλία που διαβάζονται από το Kindle. Έτσι ο κάθε καθηγητής μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, να φτιάξει ομάδες μαθητών και να διαμοιράσει συγκεκριμένα βιβλία ανά ομάδα. Μάλιστα η υπηρεσία προσφέρει και άλλες δυνατότητες: προστασία ως προς την πρόσβαση στην κοινή χρήση των βιβλίων μέσω τοπικών ρυθμίσεων της σύνδεσης, άμεσα μεταφόρτωση των ηλεκτρονικών βιβλίων μέσω wifi σύνδεσης, άμεσα παραγωγή και ανάρτηση σημειώσεων σε κοινά φορμά όπως .doc, .pdf και άλλα.

Σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, την οποία βέβαια θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Και για να μη νομίζετε πως όλα αυτά συμβαίνουν σε κάποιον άλλον κόσμο και σε κάποιο άλλο σύμπαν, μπορείτε να δαβάσετε μία επιτυχημένη εφαρμογή της χρήσης των Kindle σε ένα αμερικάνικο σχολείο που διαθέτει 3.628 συσκευές Kindle.

Αφήστε μια απάντηση

%d