ΠΕΕΚΠΕ: 6ο Συνέδριο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Λογότυπο 6ο Συνεδρίου ΠΕΕΚΠΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ), θα πραγματοποιήσει το 6ο Συνέδριό της, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της  πόλης, με τίτλο:

“Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη   σημερινή  πραγματικότητα. Η εμπειρία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος”

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Α.Π.Θ.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι:

  • η αποτίμηση της 20ετούς και πλέον εμπειρίας της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η επίδρασή της στο εκπαιδευτικό μας σύστημα,
  • οι προοπτικές της, αφενός υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και αφετέρου στο πλαίσιο επικείμενων θεσμικών αλλαγών,
  • το περιεχόμενο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, σε σχέση με τη σημερινή κοινωνική – οικονομική – πολιτισμική και εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει τόσο ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών, όσο και παραδείγματα εφαρμογής επιτυχημένων εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς και εργαστήρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και συζητήσεις σε ειδικές συνεδρίες επίκαιρων θεμάτων. Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργήσουν εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδόσεων και  εκπαιδευτικού υλικού.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το δελτίο τύπου όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εναρκτήρια συνεδρία και να δείτε την αφίσα του συνεδρίου.

Πληροφορίες – Επικοινωνία:
Νίκος Στεφανόπουλος, πρόεδρος ΔΣ της ΠΕΕΚΠΕ, 6947829670
Γιάννης Βλάχος, Γ. Γραματέας ΔΣ της ΠΕΕΚΠΕ, 6977816373
Κώστας Στυλιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος Κεν. Μακεδονίας τηλ: 2310403491 ή 6977424785

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: https://sites.google.com/site/6osynedriopeekpe/

1 Απάντηση

  1. 28 Νοεμβρίου 2012

    […] Μία αλλαγή, σχετικά με το συνέδριο της ΠΕΕΚΠΕ που είχα αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση. […]

Αφήστε μια απάντηση

%d