Μαγειρεύοντας … επιστημονικά

 

Το βιβλίο ‘Gourmet Lab: The Scientific Principles Behind Your Favorite Foods‘ περιέχει δραστηριότητες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των μαθητών. Είναι μία συλλογή 15 πρακτικών πειραμάτων, με πλήρες υλικό για καθηγητές-μαθητές.

Οι μαθητές καθώς μαγειρεύουν, εκτός από σεφ γίνονται και επιστήμονες. Ψήνουν, βράζουν και κατανοούν καλύτερα έννοιες της βιολογίας, της χημείας, της φυσικής.

Δείτε ένα δείγμα από το κεφάλαιο «Cinnamon Rolls«, όπου οι μαθητές διερευνούν το πώς η παρουσία ή η έλλειψη ζύμης μπορεί να επηρεάσει τη συνολική πυκνότητα ενός νόστιμου πρωινού.

Αρέσει σε %d bloggers: