ΠΔΒ 2023 / Α Φάση / Γ Λυκείου: τα θέματα σε μορφή κουίζ

Παρακάτω μπορείτε να απαντήσετε τις ερωτήσεις του ΠΔΒ / 2023, Α Φάσης για τη Γ Λυκείου.

Τα θέματα και οι απαντήσεις προέρχονται από την ιστοσελίδα του ΠΔΒ.

Η λογική του κουίζ είναι βαθμολογική ή ανατροφοδοτική. Στην 1η περίπτωση οι μαθητές/μαθήτριες συλλέγουν πόντους για τις σωστές απαντήσεις, στη 2η περίπτωση οι μαθητές/μαθήτριες μέσα από διαρκείς διαδικασίες, επιλογής απάντησης, ελέγχου, προτεινόμενης λύσης, καταλήγουν τελικά στη σωστή απάντηση, ώστε να διαπιστώνουν πάντα τις σωστές επιλογές.

Υβριδικά, αν δεν διορθώνονται οι λάθος απαντήσεις, το σύστημα του κουίζ συνεχίζει για να ολοκληρωθεί, ώστε κάθε μαθητής/μαθήτρια να λάβει βαθμολόγηση μόνο για τις σωστές απαντήσεις, όμως η λογική οργάνωσής του είναι κυρίως ανατροφοδοτική και όχι βαθμολογική. Επιλέξτε πώς εσείς θα το χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε και τις οδηγίες στην αρχική σελίδα του κουίζ.

Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, αφήστε σχόλιο παρακάτω ώστε να κάνω τις όποιες διορθώσεις – βελτιώσεις.

Σχετικά άρθρα για περαιτέρω ανάγνωση

10 Απαντήσεις

 1. Ο/Η alekasim λέει:

  Παναγιώτη που είναι η ανάρτηση;

 2. Ο/Η alekasim λέει:

  Λάθος μου .Το κόβει κάποιο φίλτρο

 3. Είναι μέσα στο άρθρο.

 4. Οκ. Γιατί το έχω δοκιμάσει εδώ και ημέρες, σε διάφορες μορφές και το έχω δει να λειτουργεί κανονικά. Αν βρεις κάποιο λάθους, μου λες. Ευχαριστώ.

 5. Ο/Η Dimitrios Katsidoniotis λέει:

  Καλησπέρα. Έχω την εντύπωση πως στην ερώτηση 100, η σωστή απάντηση δεν είναι το γ. πατέρας: 4 τμήματα, μητέρα: 5 τμήματα, αλλά το δ. πατέρας: 4 τμήματα, μητέρα: 7 τμήματα. Καθώς η μητέρα θα είναι αναγκαστικά ετερόζυγη, το φυσιολογικό γονίδιο κόβεται 3 φορές = 4 θραύσματα και το μεταλλαγμένο έχει χάσει μία θέση αναγνώρισης, άρα κόβεται 2 φορές = 3 θραύσματα, οπότε σύνολο 7.

 6. Ο/Η Dimitrios Katsidoniotis λέει:

  Επίσης στην 1η ερώτηση, γιατί είναι σωστό το β; Αφού οι χλωροπλάστες δεν έχουν αναδιπλώσεις στις μεμβράνες τους.

 7. Καλημέρα σας. Η ερώτηση που λέτε, αντιστοιχεί στην ερώτηση 94 του ΠΔΒ. Σύμφωνα με την ερώτηση και το απαντητικό φύλλο που έχει κοινοποιήσει ο ΠΔΒ, σωστή απάντηση είναι το Γ, δλδ “Γ. πατέρας: 4 τμήματα, μητέρα: 5 τμήματα”. Αυτό έχω επιλέξει ως σωστή, αφού αυτή δίνει και σωστή ο ΠΔΒ. Έχω ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έχουν δοθεί επίσημα από τους διοργανωτές του ΠΔΒ.

 8. Καλημέρα σας. Η ερώτηση που λέτε, αντιστοιχεί στην ερώτηση 1 του ΠΔΒ. Σύμφωνα με την ερώτηση και το απαντητικό φύλλο που έχει κοινοποιήσει ο ΠΔΒ, σωστή απάντηση είναι το Β, δλδ “Β. Μιτοχόνδρια και χλωροπλάστες.”. Αυτό έχω επιλέξει ως σωστή, αφού αυτή δίνει και σωστή ο ΠΔΒ. Έχω ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έχουν δοθεί επίσημα από τους διοργανωτές του ΠΔΒ.

 9. Ο/Η Dimitrios Katsidoniotis λέει:

  Τελικά είναι οκ η 100, δικό μου σφάλμα. Δεν παρατήρησα το “διαφορετικού μήκους”.

 10. Ωραία. Άλλωστε για αυτό τα συζητάμε, για να αλληλοεπιδράμε. Καλή σας συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση