11οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Οι «11οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών» πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2021. Διοργανώθηκαν από την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe).

Στον παρόντα τόμο των πρακτικών, περιλαμβάνονται οι περιγραφές όλων των πειραμάτων και κατασκευών που διαγωνίσθηκαν στους «11ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών». Περιλαμβάνεται επίσης η ενημερωτική ομιλία για την εκδήλωση που έγινε στο τέλος των Αγώνων, τα βραβεία, τα έγγραφα προκήρυξης των Αγώνων καθώς και το δελτίο τύπου του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ που έγινε στην Πράγα της Τσεχίας από 24 Μαρτίου 2022 έως 27 Μαρτίου 2022. Περιλαμβάνεται ακόμα η Ελληνική εργασία που κέρδισε το 3ο Βραβείο στο πρόγραμμα της Γερμανικής Συντονιστικής Επιτροπήςτου Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science
on Stage – Europe), με θέμα: « European Code League». Η εργασία αυτή παρουσιάσθηκε στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ στην Τσεχία.

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, υπάρχουν και πέντε που σχετίζονται με το μάθημα της Βιολογίας:

  • “Κάνε το όπως … η Φάλαινα! Βιομιμητικές προσεγγίσεις, STEM αναλύσεις, Αειφόρες λύσεις”, Βίλλιας Γεώργιος
  • “Η δυσχρωματοψία και η σαλάτα με τις «μαύρες» πράσινες πιπεριές και τις «μαύρες» κόκκινες ντομάτες”, Λάζος Παναγιώτης, Στασινάκης Παναγιώτης Κ.
  • “Μελέτη της φωτοσύνθεσης σε διάφορα φυτά και της επίδρασης του φωτός στην παραγωγή των αερίων και της γλυκόζης κατά την τέλεσή της”, Παρισοπούλου Ευαγγελία
  • “Η Περιβαλλοντική εκπαίδευση συναντά τα STE(A)M στο φάρο των Αγίων Θεοδώρων στο Αργοστόλι”, Καββαδίας Σπυρίδων
  • “Σχεδιασμός Βιολογικής Βάσης Δεδομένων και Γλώσσα Ερωτοαποκρίσεων SQL”, Σταματίου Μαριάννα

Ανακτήστε το σχετικό τόμο των πρακτικών, πατώντας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση