Εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου για το θερινό ηλιοστάσιο

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, οργανώνει μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019, και δίνει το «εναρκτήριο λάκτισμα» προκειμένου να ξεκινήσει ο εορτασμός των 50 ετών από την ημέρα που o άνθρωπος πάτησε στην Σελήνη.

Τη βραδιά αυτή η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  • Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο– Ψηφιακή Παράσταση: «Από την Γη στην Σελήνη», Ώρες παραστάσεων: 18:30 και 20:00. Απαραίτητα θα είναι τα δελτία εισόδου η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται έως και 2 δελτία ανά δραστηριότητα. θα διανεμηθούν 220 δελτία ανά προβολή.
  • Παρατήρηση νυκτερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ένωσης. Ώρες: 21:00 ‒ 23:00. Η είσοδος του Ιδρύματος Ευγενίδου γεμίζει με τα τηλεσκόπια της δραστήριας Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ‒καιρού επιτρέποντος‒ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον έναστρο νυκτερινό ουρανό. Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζονται δελτία προτεραιότητας.
  • Περιήγηση στην Έκθεση,  Ώρες: 18:00 ‒ 21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Απαραίτητα θα είναι τα δελτία εισόδου η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται έως και 2 δελτία ανά δραστηριότητα.
  • UΤech Lab, Ώρες 18:00 – 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Βιβλιοθήκη, «Leonardo da Vinci, 500 χρόνια παρουσίας (1519-2019)», Διαθεματικό αφιέρωμα των μαθητών/τριών της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
  • Βιβλιοθήκη, Έκθεση, Ώρα 18:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζονται δελτία προτεραιότητας.
  • Βιβλιοθήκη, Εκδήλωση, Ώρα 19:00-20:00. Στο φουαγιέ έξω από την Βιβλιοθήκη, η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης παρουσιάζει ομιλίες, θεατρικό και μουσικό δρώμενο, αφιερωμένα στο έργο του Leonardo da Vinci. Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζονται δελτία προτεραιότητας.
  • Έκθεση «Planets In Your Hand», Ώρα 18:00 – 21:30.

Δείτε αναλυτικότερα τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: