Επιστημονικοί ντετέκτιβ επιλύουν το γρίφο της επιδημίας!!!

Το γνωστό μας πια CDC (Centers for Disease Control and Prevention), εκτός από την συνεχή ενημέρωση που παρέχει σχετικά με το COVID-19, καλλιεργεί και δεξιότητες στους Αμερικανούς πολίτες.

Προσπαθεί να τους μάθει να ξεχωρίζουν τα δεδομένα από τους μύθους, να αντιλαμβάνονται τις επιστημονικές έννοιες, να μελετούν και ερμηνεύουν διαγράμματα να κατανοούν όρους και διεργασίες.

Και ο καλύτερος τρόπος, δεν είναι παρά το παιχνίδι. Έχει οργανώσει μία σειρά από δραστηριότητες σε διαδικτυακή εφαρμογή και μας καλεί να γίνουμε “Ντετέκτιβ της Νόσου”. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα επίπεδα, διαφορετικές αποστολές, με στόχο να επιλύσετε κάθε φορά την υπάρχουσα έξαρση μίας νόσου. Προσέξτε, τα πάντα δεν οδηγούν πάντα σε COVID-19, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα δεδομένα και να προβληματιστείτε.

Η πρώτη μου προσπάθεια, όπως βλέπετε από την παρακάτω εικόνα, δεν ήταν και πολύ επιτυχημένη καθώς θέλει πολύ δουλειά ακόμα.

Τι σκορ θα κάνετε εσείς ή οι μαθητές σας; Δοκιμάστε στην τάξη σας, θα βρείτε σίγουρα πολλά στοιχεία ώστε να συζητήσετε με τους μαθητές σας και να μοιραστείτε διαδικτυακά τις απόψεις σας. Ένα εξαιρετικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εκπαίδευση από απόσταση, ενώ επιπλέον είναι και επίκαρο.

Επισκεφτείτε τις αποστολές πατώντας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση