«Η νεολαία που καινοτομεί» – Αναπτύσσοντας την οικονομία της ευημερίας

Σε συνεργασία με το Maker Space του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμετοχή μαθητών του Πρώτου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που βασίζονται στην κοινοκτημοσύνη ψηφιακών και τεχνολογικών γνώσεων, στη συνεργατική εργασία και στην προσέγγιση εκ των κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από την έκφραση των αναγκών των μαθητών.

Από το Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2019, το Ινστιτούτο και το Maker Space του Δήμου Αθηναίων πρότειναν στους μαθητές του Πρώτου Πειραματικού Γυμνασιου Αθηνών να καταρτιστούν στις νέες τεχνολογίες και να εργαστούν σε ένα έργο-πρότζεκτ εντός του Maker Space.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το ιδανικό θρανίο του μαθητή που συνέλαβαν ως ιδέα και ανέπτυξαν οι μαθητές του Γυμνασίου κατά τη Διάρκεια των 4 εργαστηρίων από Μάρτιο μέχρι Απρίλιο το 2019.
Η Μαριάνθη Λιάπη, υπεύθυνη του Maker Space στην Αθήνα, θα μιλήσει επίσης για τη φιλοσοφία του έργου και τον αντίκτυπο που έχουν στους μαθητές οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας.


Ελεύθερη είσοδος, ταυτόχρονη μετάφραση

Διαβάστε αναλυτικά την πρόσκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: